Alte știri

La Chișinău va fi deschis un muzeu dedicat poetului Grigore Vieru

Pinterest LinkedIn Tumblr

În curând la Chișinău va fi deschis Muzeul „Grigore Vieru”. Consiliul municipal Chișinău a aprobat, astăzi, darea în folosință Direcției cultură, prin contract de comodat, a încăperii viitorului muzeu, care se află în strada Alexei Mateevici, intersecție cu strada Mihai Eminescu.

Potrivit deciziei, încăperea, de aproape 400 de metri pătrați, se dă în folosință pe un termen de zece ani, fără drept de privatizare. Încăperea necesită reparație capitală, inclusiv montarea rețelelor de apeduct și canalizare. Lucrările vor fi făcute de către familia regretatului poet, care de mai bine de zece ani solicită autorităților municipale un spațiu pentru amenajarea muzeului.
 

În muzeu vor fi expuse lucruri care au aparținut poetului, care au făcut parte din viața sa. Va fi reprodus apartamentul în care a locuit Grigore Vieru, cabinetul de lucru, salonul pentru oaspeți. Urmează să ajungă la muzeu și mașina de tipărit, masa de scris și cărțile din biblioteca poetului. Muzeul va fi deschis pentru vizitatori peste aproximativ un an.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Grigore Vieru a decedat în anul 2009 la vârsta de 73 de ani. El și-a pierdut viața într-un accident rutier.

loading...

Comments are closed.