Alte știri

La Hâncești, Olesea Stamate va trebui să se bată cu fostul candidat ACUM. La parlamentarele din februarie 2019 a fost pe locul 2

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ex-deputatul Grigore Cobzac candidează la funcția de parlamentar în cadrul circumscripției uninominale nr.38 Hîncești. Acesta a decis să meargă independent, deși la scrutinul din 24 februarie a candidat pe listele blocului ACUM, informează Deschide.MD.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit reprezentanților CECEU Hâncești, acesta a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor.

Amintim că Grigore Cobzac a candidat în circumscripția respectivă la scrutinul parlamentar din februarie. Atunci, el a fost susținut de 8 392 de locuitori, fiind învins de democratul Alexandru Botnari care a obținut circa 12 mii de voturi.

De precizat că anterior liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că Grigore Cobzac ar fi fost agreat de formațiunea sa în cadrul alegerilor actuale, însă, potrivit lui, reprezentanții PAS ar fi anunțat că ex-deputatul nu dorește să candideze.

„În cadrul întâlnirii cu PAS prima întrebare din partea PPDA a fost: De ce nu candidăm cu același candiat? Noi doar am avut un candidat care nu venea de la Platforma DA, care venea de la PAS, domnul Cobzac. Cei de la PAS au spus că Cobzac nu vrea să participe. Am constatat, după o discuție cu d-ul Cobzac că nu este chiar așa”, a declarat Năstase zilele trecute.

Telegraph.md amintește că PAS a înaintat pe această circumscripție candidatura ex-ministrului Justiției, Olesea Stamate, iar Platforma DA s-a pomenit fără candidat, după ce Maia Sandu a refuzat ideea unui candidat comun.

Citește și: Membrilor PPDA: cum a reușit Maia Sandu să-l jefuiască politic pe Andrei Năstase

loading...

Comments are closed.