La inițiativa lui Dodon, Guvernul Chicu va pune capăt ”poliției economice”. Iată motivul

La inițiativa lui Igor Dodon, Guvernul condus de Ion Chicu și-a pus în plan să lichideze competențele angajaților MAI cu privire la investigarea fraudelor economice, transmite Telegraph.md

În acest sens, prim-ministrul Chicu a convocat o ședință cu participarea vicepremierului Serghei Pușcuța, ministrului Afacerilor Interne, Pavel Voicu și a unui grup de consilieri pentru a examina cazurile de aplicare exagerată a atribuțiilor de către unele subdiviziuni a Inspectoratului General de Poliție, în cadrul controalelor agenților economici.

În debutul ședinței, premierul a menționat că toate subdiviziunile Poliției trebuie să activeze păstrând un echilibru perfect în respectarea intereselor statului și eliminarea presiunii asupra mediului de afaceri.

 Chicu a dispus crearea unui grup de lucru condus de vicepremierul Pușcuța. Grupul va avea sarcina să evalueze cadrul legal național care reglementează competențele și atribuțiile Poliției și, până la 15 februarie, să vină cu propuneri de reorganizare în scopul lichidării poliței responsabile de controlul agenților economici.

Obiectivul Grupului de lucru este determinarea implementării procedurilor noi începând cu 1 iulie 2020. Șeful Executivului a solicitat conducerii MAI o monitorizare riguroasă a activității subdiviziunilor IGP și o informare publică eficientă despre principiile de care se conduce în prezent MAI.

După cum a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii Puterea a 4-a de la Național 4, o procedură asemănătoare ar putea fi inițiată și în privința procurorilor. Potrivit șefului statului, procurorii vor fi în drept să întreprindă acțiuni în privința agenților economici doar după o constatare a organului fiscal privind evaziunea fiscală sau alte fraude economice, pentru a se combate abuzul, perchezițiile nefondate și stoparea activității agenților economici din țară.

Total
0
Shares
Total
0
Share