La inițiativa lui Ilan Șor, cel mai mare retailier din Rusia – „Magnit”, e gata să importe fructe și legume din Moldova

O ședință cu participarea a peste 40 de producători agricoli s-a desfășurat, miercuri seara, la Ministerul Agriculturii din umbră, creat de președintele Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, la Orhei. Discuțiile s-au axat pe mecanismul de reluare a exporturilor de fructe și legume pe piața rusă și sprijinul pe care îl poate oferi echipa lui Ilan Șor în acest sens.

Liderul opoziției de la Chișinău a subliniat importanța ca toate companiile din țara noastră să poată livra marfa pe piața Federației Ruse în condiții egale, cu respectarea normelor sanitare stabilite de țara de destinație. De asemenea, el a vorbit despre importanța neadmiterii schemelor de monopolizare a exportului și de reexport.

Ilan Șor a precizat că agricultura Moldovei este unul dintre sectoarele strategice ale economiei naționale și o sursă de venit importantă pentru sute de mii de oameni. De aceea, este vital pentru asigurarea piețelor de desfacere, care să le aducă fermierilor un venit stabil. În acest sens, Ilan Șor i-a anunțat că a obținut din partea uneia dintre cele mai mari rețele comerciale din Rusia – „Magnit”, disponibilitatea de a procura în volume mari producția moldovenească.

Recent, în urma discuțiilor dintre liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, și președintele Comitetului pentru relații internaționale al Dumei de Stat, Leonid Sluțki, Federația Rusă a decis să permită importul produselor fitosanitare pentru fermierii din toate raioanele din Republica Moldova. Inițial, restricțiile au fost anulate doar pentru producătorii agricoli din Orhei.

Total
0
Shares
Total
0
Share