La mulți ani, Renato! Vezi ce-i urează primarului fugar, hoțul în lege “Vanea Pisateli”

La multi ani, zi de nastere, de ziua ta, Usatii, Pisateli, Ion Druta, Balti, Gorbunotv, primar, primaria Balti, drumuri stricate Balti, Ilian Casu, Andrei Nastase, Vlad Filat, PLDM, penetenciarul 13, Nastase, proteste, concerte

Primarul fugar al municipiului Bălți, Renato Usatîi, a împlinit astăzi vârsta de 39 de ani. Printre cei care l-au felicitat se numără și autoritatea criminală din Republica Moldova, Ion Druță, cunoscut și ca “Vanea Pisateli”. Druță a publicat pe profilul său de facebook o scrisoare, în care chiar dacă-l numește balabol pe Usatîi, îi urează la mulți ani și-i transmite primarului de Bălți că abia așteaptă să se revadă.

Ion Druță,Vanea Pisateli, Renato Usatii, Partidul Nostru, primar orasul Balti, primar fugar, primar penal, hot in lege, criminal, killer, Proca, Gorbuntov, asasinat la comanda, Vlad Plahotniuc, balabol, Stas Mihailov, la multi ani, Ilian Casu, PN, Platforma DA, Andrei Nastase, Maia Sandu,
Pe Renato Ustaîii și autoritatea criminală, Vanea Pisateli, îi leagă mai multe lucruri. Anume Pisateli fiind cel care a preluat comanda de asasinare a bacherului rus, Gherman Gorbunțov, de la Renato Usatîi. Preluând comanda, Pisateli, care este și membru al grupării criminale Patron, pune la cale totul în cele mai mici detalii. Planifică zile în șir modul în care îi va realiza comanda lui Renato și a prietenilor săi de la RJD (Căile Ferate Ruse). Druță îl trimite la Londra pe data de 3 martie 2012 pe Vitalie Proca, unde urma să-l întâlnească și să-l ajute cu misiunea Halupa Valeriu, finul de cununie a lui Pisateli. Pe data de 20 martie 2012, Proca încearcă să-l asasineze pe Gorbunțov, trăgând în el 6 gloanțe. Dar ca prin minune, bacherul rus a supravețuit. La scurt timp după ce își revine, Gorbunțov publică înregistrarea unor discuții cu Renato Usatîi pe skype și-l acuză de asasinat. Ulterior, Ion Druță și Valeriu Halupa au recunoscut că au acționat la comanda lui Usatîi, iar Proca a recunoscut pentru prima dată din 2012 că a tras în Gorbunțov.

Dar asta nu e tot, numele lui Renato Usatîi fiind legat de mai multe crime și scandaluri, dar și de atacul raider asupra băncii moldovenești „Universalbank”. Pe parcursul anului 2014 Renato Usatîi a făcut o serie de declarații controversate. Printre altele, el a afirmat că dacă va ajunge la putere va construi o replică a Marelui Zid Chinezesc la frontiera dintre România și Republica Moldova. Tot Usatîi a declarat că „Voi închide Ambasada SUA și voi face în loc un club de karaoke, dacă aceștia nu se vor purta cum trebuie. Și așa va păți orice ambasadă, dacă se va implica în treburile noastre”, iar dintr-un comunicat al Ziarului de Gardă rezultă că Usatîi i-ar fi amenințat telefonic, făcând unele insinuări referitoare la securitatea vieții unui angajat al ZdG, dar și, ar fi afirmat că va face din ziarul Timpul – “gorodskaia golubeatnea” (n.n.: în rusă ~ hulubărie orășenească) și din Ziarul de Gardă – «restaurant „La plăcinte”».

La începutul anului 2015, Renato Usatîi a fost acționat în judecată de formația rock rusească “Zveri” și solistul trupei, Roman Bilîk, care au pretins că li s-ar fi încălcat drepturile de autor și au cerut în instanță despăgubiri în valoare de 2 milioane de lei, pe motiv că Usatîi a interpretat fără acordul lor, în cadrul mai multor concerte electorale piesa „Районы, кварталы” („Raionî, kvartalî”).

Des­pre rela­ți­ile lui Usa­tîi cu lumea cri­mi­nală s-au scris mai multe arti­cole de presă. S-a speculat că acesta ar fi susți­nut și în prezent, inclu­siv finan­ciar, de oameni din acest mediu. În iulie 2013, Usa­tîi a pos­tat pe con­tul său de face­book o foto­gra­fie în care apare ală­turi de hoțul în lege Gri­gore Kara­ma­lak, alias Bul­garu’, cău­tat de Inter­pol. Ulterior, Usa­tîi a pre­ci­zat în cadrul unei emi­siuni că Bul­garu’ îi este vecin la Moscova, publicând chiar mai multe poze pe facebook unde apare alături de acesta.

Renato Usatîi a fost și un actor activ al protestelor din iarna anului 2016, instalând împreună cu Andrei Năstase și Igor Dodon mai multe corturi în centrul Chișinăului, după ce au încercat să ia cu asalt Parlamentul Republicii Moldova. Pe atunci, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, declara la o emisiune de la ProTV că are deja o înțelegere cu Renato Usatîi și Igor Dodon ca să pună batista pe țambal ce ține de cursul european al țării. Usatîi, Dodon și Năstase erau siguri în 2016 că vor declanșa alegeri parlamentare anticipate, doar că peste câteva luni Usatîi a fugit la Moscova, după ce a fost dat în căutare internațională.

Renato Usatîi mai este cunoscut și datorită faptului că a fost consilier al fostului Prim-ministru, Vlad Filat, dar și ca un mare amator de karaoke. Cât timp s-a aflat în Moldova, Usatîi a organizat zeci de concerte grandioase. Renato Usatîi s-a născut pe data de 4 noiembrie 1976 în raionul Fălești.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share