Alte știri

La Muzeul Național de Artă al Moldovei a fost vernisată expoziția personală a artistului plastic Tudor Zbârnea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat în domeniul culturii, Andrei Chistol, a participat ieri, 15 decembrie, la inaugurarea expoziției personale a artistului plastic Tudor Zbârnea. Expoziția întrunește 30 de lucrări de pictură, realizate în perioada anilor 2013-2020.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a afirmat că Tudor Zbârnea este unul din ambasadorii culturali ai Republicii Moldova în lume.  „De-a lungul anilor maestrul Tudor Zbârnea și-a construit profilul său artistic, devenind o puternică individualitate. Creația sa fiind apreciată în presa și literatura de specialitate de prestigioși critici și istorici de artă.” – a menționat oficialul.

Tudor Zbârnea s-a născut la 29 decembrie 1955 în orașul Nisporeni. A absolvit Școala Republicană de Arte Plastice „I. E. Repin” din Chișinău și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Plastice, Secția pictură, Clasa profesorului Corneliu Ionescu.

A debutat în anul 1984 în cadrul unei expoziții republicane de artă contemporană organizată la Chişinău, din acest an participă aproape la toate expozițiile oficiale organizate de Ministerul Culturii și Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, în țară și străinătate. Din 1992 participă la o serie de expoziții organizate de Uniunea Artiștilor Plastici din România.

Creația artistului plastic este apreciată în presa și literatura de specialitate de către prestigioși critici și istorici de artă din Republica Moldova, Romania, Rusia, Belarus, Ucraina, Franța, Italia.

Expoziția personală a artistului plastic Tudor Zbârnea poate fi vizitată de către doritori până pe data de 15 ianuarie 2020, cu respectarea strictă a regulilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, emise de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Agenția Națională pentru Sănătate Publică și Organizația Mondială a Sănătății.

Citește și: Viorica Dumbrăveanu: ”Fiecare persoană trebuie să aibă dreptul la sănătate, educație, familie și la un trai decent”

loading...

Comments are closed.