Social

„La o discuție cu Ministerul”: 20 de tineri activiști din mediul rural au avut un dialog informal cu un reprezentant al MECC

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu, a participat astăzi, 16 octombrie, la o discuție informală cu un grup de tineri activiști din mediul rural. Evenimentul face parte din activitatea „La o discuție cu Ministerul”, aprobată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în cadrul proiectului „IntegrACT ALUMNI”.

Cei 20 de tineri activiști, prezenți la eveniment au discutat cu reprezentantul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării despre succesele și provocările din domeniul de tineret, inclusiv ce oportunități au tinerii după absolvirea gimnaziului/liceului și în baza căror criterii pot lua cea mai bună decizie în legătură cu studiile de viitor.

Secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu le-a vorbit tinerilor despre cât sunt de importante studiile, dar și activitățile civice și sociale în dezvoltarea lor intelectuală și profesională. Oficialul i-a îndemnat pe elevi să participe cât mai activ la luarea deciziilor în  privința politicilor de tineret, subliniind că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării încurajează activismul civic al elevilor și studenților.

Programul „IntegrACT” lansat în 2017 cu sprijinul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării este o inițiativă de a promova participarea incluzivă a tinerilor din mediul rural. Proiectul „IntegrACT ALUMNI” este implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în cadrul Programului de Granturi 2020 pentru organizațiile de tineret al MECC.

Citește și: MECC a lansat Programul „Aleg să fiu BINE cu alții și cu mine”, în susținerea cadrelor didactice și a părinților

loading...

Comments are closed.