Actual

La protestul de mâine, Poliția nu va tolera provocări sau agresiuni, inclusiv asupra angajaților săi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pentru ziua de duminică, 19 februarie 2023, în centrul capitalei a fost anunțată o întrunire, în adiacentul unei instituții publice. Ca de fiecare dată, Poliția va asigura ordinea și securitatea publică, siguranța cetățenilor, fluxul circulației rutiere și buna desfășurare a evenimentului.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În vederea consolidării dialogului cu cetățenii și creșterii gradului de siguranță, Poliția îndeamnă toți participanții la protest să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, să se conformeze indicațiilor oamenilor legii, restricțiilor impuse de autorități, să nu vină cu mesaje care instigă la agresiune, violență sau alt gen de acțiuni periculoase pentru siguranța cetățenilor.

Poliția nu va tolera nici o formă de provocare sau agresiune, inclusiv asupra angajaților săi.

Persoanele care nu respectă conduita impusă de legea cu privire la întruniri, instigă sau comit acte de violență, dezordini sau destabilizări vor purta răspundere conform legislației.

Organizatorii sunt responsabili de comportamentul manifestat de participanți și desfășurarea întrunirii în sine, tot ei fiind obligați să comunice participanților limitele cadrului legal, dar și cum pot avea grijă de propria siguranță. Totodată, solicităm să nu admită participarea la protest a persoanelor minore, fără însoțitor.

Amintim participanților la întrunire că sunt obligați:

– să respecte legislația, ordinea publică și cererile legitime ale organizatorilor;

– să se abțină de la acțiuni care pot împiedica desfășurarea întrunirii și de la incitarea la astfel de acțiuni;

– să părăsească întrunirea la cererea organizatorului și/sau a reprezentantului autorității administrației publice locale ori a organului de poliție; în timpul întrunirii să nu dețină arme, obiecte explozive, substanțe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor.

“Atenționăm transportatorii auto, care intenționează să aducă persoane din diferite localități spre capitală, să se asigure că au toate actele în regulă. În timpul deplasării să respecte prevederile Regulamentului circulației rutiere, să nu pună în pericol pasagerii sau alți participanți la trafic. Solicităm ca imediat după debarcarea persoanelor, să nu perturbeze traficul în Chișinău, iar unitățile de transport să fie parcate în locurile special amenajate și să nu blocheze căile de acces.

Vă asigurăm că, forțele de ordine vor interveni și vor descuraja orice acțiune care va pune în pericol siguranța cetățenilor sau a participanților la eveniment.

Solicităm informarea imediată a Poliției dacă cineva observă obiecte dubioase, persoane suspecte, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică. Dacă sunteți martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice formați imediat numărul unic 112 sau anunțați cel mai apropiat polițist”, este mesajul Poliției.

loading...

Comments are closed.