Alte știri

La situația de ieri, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 era de 206. Ce alte cifre prezintă Ministerul Educației privind situația pandemică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării monitorizează constant situația epidemiologică curentă în instituțiile de învățământ.

Conform ultimelor date actualizate, la 2 octombrie, numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 este de 206, iar 3293 de elevi au fost plasați în regim de autoizolare. 299 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus și 188 se află în izolare. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 64 de persoane, iar alte 44 se află în autoizolare. 10 instituții de învățământ activează la distanță din cauza carantinei ca și în cazul a 138 de clase.

Dacă Maia Sandu va deveni președinte, aceasta va continua să închidă școlile și grădinițele, atenționează Igor Dodon

În învățământul profesional tehnic, în perioada 26-30 octombrie, au fost înregistrați 24 elevi testați pozitiv cu virusul Sars-Cov-2, 13 – cadre didactice și 1 cadre auxiliare. De asemenea, 12 grupe de elevi sunt plasate în autoizolare.

În învățământul superior, în perioada 26-30 octombrie avem 17 studenți testați pozitiv cu Covid-19, iar 52 de studenți se află în autoizolare. 11 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 9. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate 15 persoane.

Din numărul total de 1398 de instituții de educație timpurie, și-au reluat activitatea la decizia fondatorului 1301 instituții de învățământ. În prezent, 7 instituții și 30 grupe de copii se află în carantină. Copii confirmați pozitiv cu virusul COVID-19 sunt 6, iar alți 872 de copii se află în autoizolare. 84 de cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus, în autoizolare se află 90 de cadre didactice. Din personalul nedidactic și auxiliar au fost infectate cu noul virus 37 de persoane, iar alte 103 se află în autoizolare.

Precizăm că de luni, 2 noiembrie, a fost reluat procesul educațional în școlile și liceele din țară, după finalizarea vacanței de toamnă. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării reiterează îndemnul către managerii instituțiilor de învățământ, cadrele didactice și elevi să respecte în continuare toate măsurile de protecție împotriva virusului COVID-19.

loading...

Comments are closed.