Lagardere este singura companie care participă la noua licitație de la Aeroportul Internațional Chișinău

Lagardere, cunoscută publicului după prima licitație scandaloasă de la Aeroportul Internațional Chișinău, este și unicul ofertant în cadrul noii proceduri, a confirmat un reprezentant al Aeroportului la solicitarea telegraph.md

Potrivit persoanei responsabile de la AIC, până în prezent, au cerut caietul de sarcini și clarificări doar 7 solicitanți, dar nimeni nu a vizitat obiectivul pentru a vedea spațiile comerciale scoase la licitație.

Atragerea companiei Lagardere ar fi fost gestionată de către Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii, conform discuțiilor din spațiul public. Mai mult, la o conferință de presă, un reprezentant al companiei a menționat că “au fost seduși” de către Maia Sandu să investească în Republica Moldova, iar în perioada anului 2023 au avut mai multe întâlniri cu persoanele care gestionează Aeroportul. Ulterior, Dumitru Alaiba, ministrul Economiei, a confirmat întâlnirile cu reprezentanții Lagardere, inclusiv discuția de la Paris.

Se așteaptă ca LeBridge, în parteneriat cu firma CAPI Lux, să depună o ofertă în ultima zi. CAPI este o companie care deține 40 de buticuri cu tehnică mică (telefoane, căști, încărcătoare) în 21 de aeroporturi, însă nu are experiență în domeniul alimentar și magazinele mari de tip duty-free.

Gebr. Heinemann, compania din Germania, și-a manifestat interesul, dar a constatat că sarcinile puse sunt cu dedicație pentru o anumită companie.

După ce am contactat Aeroportul, instituția a publicat un îndemn în spațiul public pentru înregistrarea la licitație. Termenul limită expiră luni, 25 martie 2025, ora 17:00.

În spațiul public, mai multe persoane au subliniat că în cazul licitației de la Aeroportul Internațional Chișinău ar putea exista interese ascunse, inclusiv fapte de corupție.

Total
0
Shares
Total
0
Share