Actualitate

Lângă circul din Chișinău va fi amenajat un scuar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că au început lucrările de amenajare a scuarului Colina Circului, proiect finanțat prin intermediul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2021.

Obiectivul este amplasat în preajma Circului și a fost propus și înaintat de către un grup de inițiativă din capitală, iar finanțarea și implementarea proiectului va fi asigurată de municipalitate.

Proiectul prevede amenajarea unei bănci continue sub forma unui pavilion cu vegetație pe interior, instalarea mobilierului urban și amenajarea unei căi de acces cu parcare pentru biciclete.

De asemenea, autorii proiectului, cu susținerea municipalității, planifică înverzirea spațiului adiacent scuarului prin plantarea copacilor.

Terenul pe care va fi amplasat spațiul public a fost reîntors recent municipalității, acesta fiind obiectul inițierii unor construcții ilegale.

De asemenea, este în plină desfășurare amenajarea Scuarului Tinerilor din sectorul Ciocana, obiectiv realizat în cadrul Programului Buget Civil Chișinău, ediția 2021. Lucrările prevăd instalarea gardului de protecție, a iluminatului decorativ, amenajarea unei scene și a mobilierului urban (bănci coșuri de gunoi), precum și instalarea scrânciobului, a foișoarelor și a unei mese de ping-pong.

E de menționat că în cadrul Programului de Bugetare Participativă, municipalitatea a selectat pentru finanțare 8 inițiative de proiecte propuse și înainte de cetățeni.

loading...

Comments are closed.