Lavrov anunță că Rusia şi China au eliminat în mare măsură dolarul în schimburile lor comerciale

 

Rusia şi China au reuşit să se dispenseze de dolarul american în schimburile lor comerciale bilaterale într-o proporţie de circa 90%, tranzacţiile fiind astfel decontate în monedele lor naţionale, a declarat luni ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, scrie Agerpres.ro

”Am reuşit practic să ne dedolarizăm relaţiile comerciale bilaterale. În prezent, peste 90% din tranzacţiile reciproce se desfăşoară în monede naţionale”, a spus Lavrov în timpul unei reuniuni cu liderii regiunilor ruse, desfăşurată la Ministerul de Externe rus, potrivit agenţiei TASS.

”Relaţiile comerciale şi economice ruso-chineze se dezvoltă activ, în pofida încercărilor persistente ale Occidentului de a ne pune beţe în roate”, a subliniat Lavrov.

Cooperarea între regiunile celor două ţări este “un factor important pentru consolidarea ansamblului multilateral al relaţiilor noastre”, iar, după ridicarea restricţiilor anti-COVID impuse de autorităţile chineze, “se observă o creştere bruscă a schimburilor comerciale între regiunile ruse şi provinciile chineze”, a remarcat ministrul rus de externe.

El a anunţat cu acest prilej vizita preşedintelui chinez Xi Jinping şi a preşedintelui parlamentului chinez Zhao Leji în octombrie în Rusia pentru a participa la summitul BRICS, care va avea loc în oraşul Kazan.

Total
0
Shares
Total
0
Share