Politic

Leancă este convins că Năstase va face alianță cu Dodon după alegeri: Să fie întrebat din ce bani trăiește și câte impozite a plătit?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vicepremierul pentru Integrarea Europeană, Iurie Leancă, a lansat un contraatac la adresa liderului Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), Andrei Năstase, după ce reporterii Jurnal TV au venit acasă la el să-i pună întrebări despre studiile din Marea Britanie ale fiului său mai mic, scrie Ziarul Național.

„Să ne uităm cine sunt acești frați Năstase. Vasile Năstase, care, până în 2009, pentru Euro TV făcea tot ce este posibil pentru a distruge dreapta, susținând împreună cu Iurie Roșca comuniștii. Sunt convins că, și acum, prin intermediul altei televiziuni, face exact același lucru – încearcă să distrugă dreapta. Nu îl interesează pe el viitorul european al R. Moldova”, a declarat Leancă, în cadrul emisiunii „Tema zilei” de la Canal 2.

Leancă este convins că Andrei Năstase va face o alianță cu partidul lui Igor Dodon după alegerile parlamentare: „S-au plimbat cu Dodon și cu Usatâi prin Chișinău și au zis că vor pune batista pe țambal… Sunt convins că, și după alegeri, vor face cu Dodon o joncțiune, fiindcă cel mai important este să distrugă”.

De asemenea, fostul premier spune că nu este în măsură Năstase să-i dea lecții de integritate sau de moralitate.

„Andrei Năstase, care timp de patru ani oficial declară că nu lucrează nicăieri și, în același timp, își permite ca familia lui să stea într-o casă în cea mai scumpă zonă din Germania și să își trimită copiii la o școală privată extrem de scumpă… Aș vrea ca ziarista de la Jurnal TV, care ba venea la șapte dimineața la mine acasă, ba într-o manieră absolut isterică la Guvern îmi punea întrebarea, să meargă, dimineața, la șapte, la domnul Năstase acasă și să-i adreseze întrebarea câte impozite a plătit din cele sute de mii de dolari sau euro pe care le-a primit prin transferuri din off-shore-uri”, a subliniat Iurie Leancă.

Nu în ultimul rând, vicepremierul le-a sugerat și unor deputați, în speță liberalului Lilian Carp, să se intereseze câte impozite a plătit Năstase.

„Aș sugera și unor deputați, care se vor imparțiali, să facă interpelări procurorului general, la fisc, să întrebe câte impozite a plătit dl Năstase din aceste transferuri. La noi s-a depășit bunul-simț categoric”, a conchis a mai spus vicepremierul.

loading...

Comments are closed.