Social

Lecție dură pentru conducătorii auto din Moldova: Șoferii prinşi beţi la volan vor fi obligaţi să lucreze la morgă!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șoferii prinşi beţi la volan vor fi obligaţi să lucreze la morgă. Noua pedeapsă este propusă de Inspectoratul Național de Probațiune care speră că în acest mod îi va responsabiliza pe șoferii cheflii. Angajaţii instituţiei susţin că amenda de 47 de mii de lei nu-i prea sperie pe conducătorii auto care urcă băuţi la volan. Acest lucru este demonstrat şi de numărul sancţiunilor din 2017, care a crescut cu 700 şi a ajuns până la trei mii de cazuri, informează Publika.md

„Doar majorarea coantumului de amendă nu a dat rezultatul scontat. Dacă persoana este prinsă a doua sau a trei dată în stare de ebrietate la volan atunci ar putea să fie privat pe viaţă de a conduce mijlocul de transport”, a spus Ghenadie Cioban, şef adjunct al Inspectoratului de Probaţiune.

„Asta merită, aţi văzut ce se petrece pe drumuri din cauza lor. Ar fi o pedeapsă cât de cât adecvată să vadă care ar fi consecinţele”.

„Mai bine nu la morgă, ci la o închisoare de corecție. La morgă nu vor reuși să se corecteze, dar acolo ar putea avea o șansă”.

Despre necesitatea înăspririi pedepsei pentru șoferii cheflii a vorbit la ședința Guvernului și premierul Pavel Filip.

„Ultimele accidente pe care le-am vazut cu toţii au fost soldate cu oameni morţi din cauza şoferilor care erau în stare de ebrietate. Haideţi să facem o analiză, eu aştept de la voi propuneri şi dacă este cazul să înăsprim pedepsele”, a spus premierul Pavel Filip

Reprezentanţii Departamentul Instituțiilor Penitenciare susțin însă că fiecare caz trebuie examinat minuţios pentru a nu admite erori.

„Avem persoane condamnate la pedepsa de 6 luni în penitenciar de tip închis. Este clar că persoana dată stă cu persoane care au efectuat crime mai grave. Care ispăşesc pedeapsa în penitenciarul dat. Cred eu că de la asta statul nu are de câştigat”, a spus Ion Rusu, reprezentant DIP.

În prezent, pentru conducerea în stare de ebrietate în țară își ispășesc pedeapsa 279 de oameni.

loading...

Comments are closed.