Alte știri

Lege nouă: Patronii care vor angaja șomeri din grupurile vulnerabile vor beneficia de subvenții

Pinterest LinkedIn Tumblr

Angajatorii care vor lua la muncă șomeri din grupurile vulnerabile, inclusiv persoane cu dizabilități, vor putea pretinde subvenții din partea statului pentru compensarea parțială a salariului acestora. Parlamentul a votat, în ședința de joi, 14 iunie, proiectul de lege cu privire la promovarea ocupării forței de muncă, în lectură finală, transmite IPN.

Proiectul prevede oferirea de subvenții lunare în mărime de 30% din salariul mediu pe economie pentru anul precedent, pe un termen de șase luni pentru fiecare șomer angajat.

Prevederile se referă la următoarele categorii de șomeri: persoane în vârstă de 50 de ani și peste, persoane eliberate din locurile de detenție, victime ale traficului de ființe umane după reabilitarea psihologică și socială, persoane care se luptă cu consumul de substanțe, victimele violenței în familie și alte categorii vulnerabile.

Subvenții se vor oferi și pentru crearea sau adaptarea locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități, angajate cu contract individual de muncă, pe un termen nedeterminat. În aceste cazuri se va compensa 50% din costurile necesare creării sau adaptării locului de muncă, suportate de către angajator, iar mărimea subvenției nu va depăși cuantumul a zece salarii medii lunare pe economie pentru anul precedent pentru fiecare loc de muncă creat sau adaptat.

loading...

Comments are closed.