Politic

Legea anti-propagandă votată în Parlament. Președintele Dodon refuză să promulge legea!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Proiectul de lege privind securizarea spaţiului informațional a fost votat azi în prima şi a doua lectură de 61 de deputaţi. Propunerea de a include proiectul de modificare a Codului Audiovizualului pe agenda deputaţilor a fost făcută de Partidul Democrat. Președintele Igor Dodon anunță că nu va promulga legea în nici un caz!

Legea elaborată de Partidul Democrat cu privire la interzicerea difuzării emisiunilor informațional-analitice ale televiziunii rusești este nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvântului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informație, dar şi o demonstrare a incapacității totale a Guvernului şi a majorității parlamentare în fața poporului.

Cu cât majoritatea parlamentară pro-europeană provizorie intensifică retorica anti-rusească şi încearcă să facă totul pentru a deteriora relațiile cu partenerul nostru strategic – Federația Rusă –, cu atât mai mult cetățenii Moldovei văd caracterul distructiv al acestor acțiuni şi pericolul lor, în primul rând, pentru economia țării, iar, drept efect, asupra vieții cetățenilor de rând.

Este puțin probabil ca atare de idei, care sunt un element al unui plan masiv de incitare a isteriei anti-rusești în ţară, să reprezinte un „produs” exclusiv al Partidului Democrat. Este evident faptul că aceasta este o rugăminte din afară, care se înscrie în tabloul general, global, orientat împotriva Rusiei.

Acestea fiind spuse, declar:

În primul rând, nu voi semn (nu voi promulga) în nici un caz, acest proiect de lege.

În al doilea rând, orice încercări de a „pune bețe în roate” cooperării şi dialogului stabilit la nivel de șefi de state între Federația Rusă şi Republica Moldova, comise de Partidul Democrat şi sateliții săi în decursul acestui an, în final s-au dovedit a fi un eşec total.

În al treilea rând, aprecierea acţiunilor regimului actual, inclusiv a acestor inițiative, va fi făcută nu de către înalții demnitari de la Bruxelles, Washington, ci de către cetăţenii Moldovei, la alegerile următoare, când acest regim va deveni istorie”, a scris Dodon pe facebook.

 

Telegraph.md amintește scopul documentului este combaterea propagandei străine prin intermediul posturilor retransmise. Interdicţia se referă doar la programele informative, analitice şi militare. Iniţiativa preşedintelui democrat Vlad Plahotniuc, şi susţinută de PDM, nu prevede închiderea unor televiziuni, ci doar eliminarea programelor de propagandă. Proiectul vizează posturile TV retransmise de statele care nu au ratificat Convenția europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră. Acest act internaţional nu a fost ratificat până acum de Federaţia Rusă.

 

loading...

Comments are closed.