Legiunea străină: Ce salariu are un soldat în legiune și care sunt avantajele intrării în această unitate militară

Mii de soldaţi din întreaga lume fac parte din celebra Legiune Străină, iar printre aceştia se află şi români, existând numeroşi conaţionali care au făcut cunoştinţă cu tot ceea ce înseamnă Legiunea Străină, scrie Observatornews.ro

În principiu, Legiunea Străină este o unitate din cadrul Armatei Franceze, unitate întemeiată în 1831. Spunem în principiu, pentru că Legiunea Străină a fost formată încă din start cu scopul de a înregimenta voluntari străini dornici să lupte pentru Armata Franceză.

Ulterior, s-a permis şi cetăţenilor francezi să se înscrie în Legiunea Străină, astfel că în acest moment aproximativ un sfert din Legiunea Străină este alcătuită din cetăţeni francezi.

Salariul din Legiunea Străină poate ajunge până la 2 500 de euro

Un legionar, gradul cel mai de jos din ierarhia Legiunii Străine, se înscrie, în general, cu un salariu de circa 1.400 de euro în mână. Însă, pe lângă acest salariu, legionarii beneficiază şi de alte avantaje.

Apoi, salariul creşte în special în funcţie de avansarea în grad. Vorbim despre o creştere constantă, astfel că maiorii, conducătorii, pot ajunge să aibă un salariu de bază de cel puţin 2 500 de euro.

Sunt soldaţii din Legiunea Străină plătiţi în funcţie de vechime?

În principiu, soldaţii din Legiunea Străină sunt plătiţi în funcţie de mai mulţi factori, dar vechime nu este neapărat un factor important. Mai degrabă vorbim despre o creştere semnificativă a veniturilor încasate de legionarii aflaţi în misiune în plătiţi. Aceştia, prin bonusuri şi sporuri, pot ajunge să câştige până la 7 000 de euro pe lună.

Alţi factori în funcţie de care sunt plătiţi soldaţii din Legiunea Străină sunt rangul, situaţia familială şi calificările.

Total
0
Shares
Total
0
Share