Actual

Letonia este deschisă să ofere suport Ministerului Justiției de la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarii de stat ai Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru și Iulian Rusu, au discutat astăzi cu directoarea Inspectoratului de Stat al Datelor din Letonia, Jekaterina Macuka, despre necesitate îmbunătățirii cadrului legal privind protecția datelor cu caracter personal și și consolidarea capacităților Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În cadrul discuției, părțile au vorbit despre proiectul de modificare a Legii cu privire la protecția datelor cu caracter personal și proiectul Legii privind Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal. Ambele documente au fost votate în Parlament în prima lectură încă în anul 2018. În context, secretara de stat Veronica Mihailov-Moraru a menționat despre importanța revizuirii acestor documente și amendarea lor, astfel încât să avem un cadru legal funcțional.

La rândul său, Jekaterina Macuka a vorbit despre experiența Republicii Letonia la acest capitol, și și-a exprimat disponibilitatea de a oferi suport și asistență Ministerului Justiției pentru revizuirea legislației în domeniu. Totodată, directoarea Inspectoratului de Stat al Datelor din Letonia a reiterat necesitatea armonizării legislației Republicii Moldova în domeniul protecției datelor cu caracter personal la standardele Uniunii Europene.

loading...

Comments are closed.