Actual

Letonia își exprimă deschiderea pentru a oferi R. Moldova suport în dezvoltarea sistemului educațional

Pinterest LinkedIn Tumblr

Letonia își exprimă deschiderea pentru a oferi Republicii Moldova suport în vederea dezvoltării sistemului educațional, în special a învățământului de la distanță, precum și dezvoltarea cooperării bilaterale în domeniul educației, culturii și cercetării. Despre aceste aspecte au discutat astăzi, 17 septembrie, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Letoniei în Moldova, Uldis Mikuts.

Excelența Sa a declarat că Letonia a reușit de la începutul pandemiei să introducă sistemul de învățare la distanță prin câteva metode, una dintre care fiind predarea cursurilor prin intermediul a două posturi TV și nemijlocit prin rețelele online. „95 la sută dintre elevii noștri au reușit astfel să-și facă studiile în timpul stării de urgență”, a menționat Ambasadorul.

„Dacă Ministerul pe care îl conduceți este cointeresat să dezvolte sistemul de studiere online, de exemplu prin modelul hibrid, noi suntem gata să vă oferim tot suportul necesar. La fel, am fi bucuroși să putem să vă ajutăm și în oricare altă direcție a sistemului educațional, în care este nevoie de intervenție prioritară”, a subliniat Ambasadorul Letoniei.

La rândul său, Ministrul Igor Șarov a mulțumit părții letone pentru intenția de a sprijini sistemul educațional din țara noastră. Ministrul a subliniat că în prezent una dintre priorități este dotarea instituțiilor de învățământ cu computere, dar și pregătirea cadrelor didactice în vederea predării la distanță, inclusiv online. „O altă problemă la care căutăm soluții este metoda de evaluare a elevilor și suntem cointeresați de bunele practici aplicate de autoritățile din țara Dumneavoastră”, a declarat Igor Șarov. Ministrul a mai menționat că experiența Letoniei în ce privește promovarea educației multiculturale şi multilingvistice este una demnă de examinat.

Oficialii au convenit ca în cel mai scurt timp să se întâlnească din nou pentru a stabili viitoarele colaborări.

loading...

Comments are closed.