Licențele de emisie a șase posturi TV au fost suspendate. Dorin Recean anunță despre decizia CSE

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean anunță că șase posturi TV au rămas cu licența suspendată. Potrivit acestuia Comisia pentru Situații Excepționale a luat o decizie în acest sens, în urma solicitării Serviciului de Informații și Securitate, informează telegraph.md

”În Republica Moldova zilnic suntem supuși unor atacuri hibride din partea Federației Ruse. În ultimele săptămâni, aceste amenințări au crescut în intensitate. Rusia, prin intermediul grupărilor criminale organizate, vrea să influențeze alegerile locale din 5 noiembrie și să submineze procesul democratic.

Astăzi, la recomandarea SIS, CSE a decis suspendarea licențelor a 6 posturi de televiziune care promovează interese străine. Aceste televiziuni sunt subordonate grupărilor criminale Plahotniuc și Șor, care și-au unit eforturile pentru a destabiliza țara. Avem dovezi că aceste posturi urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator. Noi nu vom permite acest lucru și vom acționa de fiecare dată prompt și hotărât în interesul cetățenilor”, a scris Recean, într-o postare pe Facebook.

Amintim că astăzi şeful SIS, Alexandru Musteaţă, a cerut sistarea activității posturilor de televiziune Orizont TV, Canal 2, Canal 3, Prime TV, Publika TV şi ITV pe durata stării de urgență. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing.

Potrivit lui Musteață, urmează blocarea a 31 de site-uri de știri. Lista lor nu a fost deocamdată publicată.

Total
0
Shares
Total
0
Share