Alte știri

Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din raionul Căușeni a fost renovat prin intermediul proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liceul Teoretic „Meșterul Manole” a fost renovat și modernizat în cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova” (PRIM), implementat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și finanțat de Banca Mondială, relatează Telegraph.md

Astfel, peste 550 de copii din satul Sălcuța, raionul Căușeni, și din localitățile din apropiere  beneficiază de condiții de învățare în conformitate cu standardele educaționale.

Instituția asigură un proces educațional de calitate pentru fiecare copil și în noile condiții, determinate de pandemia virusului COVID-19, face față provocărilor, asigurând cu succes studiile la distanță.

Potrivit ministrului Educației, Culturii și Cercetări, Igor Șarov, renovarea și modernizarea instituțiilor de învățământ este una dintre activitățile menite să îmbunătățească condițiile de învățare în școlile din țară și să contribuie la promovarea reformelor eficiente în sectorul educației.

„Am reușit să valorificăm mijloacele financiare alocate de MECC din cadrul Proiectului „Reforma Învățământului în Moldova”, astfel încât criza generată de pandemia COVID-19 ne-a surprins în forțe depline de a face față provocărilor. În liceul nostru sunt predate la distanță toate disciplinele, chiar și educația fizică. În fiecare zi, profesorul coordonează cu elevii exercițiile pe care trebuie să facă pentru a menține un mod sănătos de viață în condiții de izolare”, a afirmat Liuba Pleșca, directorul Liceului Teoretic „Meșterul Manole” din satul Sălcuța, raionul Căușeni.

Citește și: Părinții care doresc să-și înscrie copiii la grădiniță o pot face online, prin intermediul platformei „egradinita.md”

loading...

Comments are closed.