Politic

Lider politic: Avizul Comisiei de la Veneția este și o lovitură dată partenerilor occidentali care susțin actuala guvernare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Avizul Comisiei de la Veneția este un mesaj foarte clar că tot ce a făcut guvernarea PAS în reforma Procuraturii este contra normei statului de drept, contra normelor democratice și europene. Declarația a fost făcută de președintele PSRM, Igor Dodon, invitat la Prime TV.

Liderul socialiștilor este sceptic că majoritatea parlamentară va urma recomandările Comisiei de la Veneția și va anula modificările adoptate în august la Legea Procuraturii, criticate de experții europeni.

”Cereți ca să funcționeze mecanismele, aduceți-le în albia legală. Ce vor face ei? Cred că nu vor face nimic. Vor încerca să interpreteze. Europenii tac. Colegii mei au fost la ambasadele SUA, UE și Germaniei, toți tac. Imaginați-vă că așa ceva ne permiteam noi? Eram să fim criticați de la toate tribunele, eram persoana non-grata. Ei înțeleg foarte bine ce se întâmplă, dar vreau să le spun partenerilor europeni că aceasta este o lovitură în ei, pentru că la următorul sondaj susținerea integrării europene va scădea cu 10-15 p.p. Să nu dați vina pe socialiști sau pe Dodon, dar să dați vina pe voi pentru că oamenii nu înțeleg”, a spus Dodon.

Amintim, deputații PSRM au propus crearea în Parlament a unei comisii speciale care să revizuiască Legea cu privire la Procuratură în conformitate cu recomandările experților Comisiei de la Veneția.

loading...

Comments are closed.