Lider politic, despre apropiatul Alei Nemerenco, numit în funcția de director la Spitalul Raional din Strășeni: „E un escroc clasic”

Liderul Partidului Național Moldovenesc, Dragoș Galbur, a dezvăluit pe rețeaua de socializare Facebook că actualul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco, a reușit să obțină numirea unui apropiat de-al său, pe nume Ion Mihăilă, în funcția de director interimar la Spitalul Raional din Strășeni. Oficialul ar fi apelat la această mișcare pentru a numi apropiatul său printr-un ordin, evitând astfel concursul, a precizat liderul PNM.

Mai mult, liderul politic a adăugat că Ala Nemerenco ar fi încercat și anterior să-l promoveze pe Ion Mihăilă la conducerea Spitalului Raional din Ungheni, precum și la șefia Spitalului Clinic din Bălți.

„Anul trecut Ala Nemerenco a încercat să-și bage omul (Ion Mihăilă) la conducerea Spitalului Raional din Ungheni, încercând deschis să mimeze concursul. Din cauza că majoritatea membrilor comisiei de concurs s-au împotrivit, aceasta a anulat concursul. După care, la fel anul trecut, Nemerenco a încercat să-l bage pe același apropiat al său, pe nume Ion Mihăilă în funcția de director al Spitalului Clinic din Bălți. Aici deja am intervenit mai mulți oameni din comunitatea medicală, care ne-am opus și am demonstrat în presă că acesta este un escroc și nu este compatibil cu nicio funcție managerială în sistemul moldovenesc de sănătate.
Văzând că nu-l poate băga nicăieri nici pe Mihăilă, nici pe alți apropiați în funcțiile de directori, printr-o decizie de guvern, Nemerenco a strâns toate spitalele raionale sub Ministerul Sănătății, numind directorii după bunul plac, lăsând la o parte meritocrația și principiul de concurs.
Așadar după ce a încercat în mod repetat să-l pună pe Ion Mihăilă director la Ungheni și Bălți, Nemerenco l-a numit director la Spitalul Raional din Strășeni. Cu statut de interimar, ca să-l poată numi prin ordin, pentru a evita concursul”, a scris Dragoș Galbur.
În același timp, Galbur a precizat că-l cunoaște personal pe Ion Mihăilă.
„E un escroc clasic și sunt gata să trec detectorul de minciuni oferind anumite detalii. Ultima dată a fost director la GM Pharmaceuticals și a fost dat afară de conducerea din Georgia pentru prejudicierea materială a companiei. După ce l-am deconspirat înainte de concursul de la Bălți, acesta a ieșit în presă și a declarat că se retrage, pentru că nu vrea să fie parte a jocurilor politice. Doar că aici nu e joc politic, aici bătaie de joc! Bătaie de joc partea ministrei Sănătății, care pune interesul personal mai presus decât interesul public. Cu mediocritatea și impostura, spre UE!

Promițător, ce să zic”, a mai menționat Dragoș Galbur.
Total
0
Shares
Total
0
Share