Lider politic, după ce miniștrii și-au majorat lefurile până la 50 000 lei: „Să-ți dublezi salariul în timp ce poporul duce foame, ce fel de om ești?”

Folosind summit-ul CPE pe post de fumigenă, actualii miniștri și-au majorat salariile de la 26 la 50 mii de lei lunar. Despre aceasta a menționat președintele Partidului Național Moldovenesc (PNM), Dragoș Galbur, care astfel s-a arătat nemulțumit de faptul că, în perioada similară, autoritățile nu au reușit să identifice bani pentru indexarea pensiilor, sau oferirea ajutoarelor financiare pentru agricultori, comunică telegraph.md
„Folosind summit-ul pe post de fumigenă, miniștrii și-au majorat salariile de la 26 la 50 mii de lei lunar. Под шумок, ar fi zis Eminescu. Asta după ce la 1 aprilie au indexat pensiile doar cu 15% în loc de 30, motivând cu faptul că nu au bani. Asta după ce au cumpărat floarea soarelui de la agricultori și nu le-au achitat 350 milioane de lei, lovind crâncen și laș în agricultorii mici și medii. Până astăzi sunt datori. Asta după ce în ultimele luni nu au avut bani pentru salarii unui grup mare de asistenți sociali. (apropo, salarii de 5000 de lei). Asta după ce au dat câte un adaos de 1300 de lei la început de an pentru bugetari, dar pe primari și alți funcționari locali nu i-au inclus în această ecuație. Nimeni nu neagă că miniștrii și funcționarii publici trebuie remunerați considerabil mai mult, dar să-ți dublezi salariul în timp ce poporul duce foame, ce fel de om ești?”, a menționat Galbur într-o postare pe Facebook.
Totodată, acesta a ținut să dezvăluie că unul dintre miniștri și-ar fi procurat o casă în orașul spaniol Barcelona, cu peste 1 milion de euro.
„Sau Recean, care e multimilionar în euro, să zică el că nu i se pare corect să aibă un salariu mai mic ca la un chelner? Mai bine și-ar întreba protejata de la MAI de unde a luat peste 1 milion de euro pentru casă în Barcelona! Chelnerii așa ceva nu-și permit. Sincer, mai bine mor, decât să pierd pe viitor contactul cu realitatea!”, a conchis liderul PNM.
Amintim că, demnitarii urmează să ridice salarii mai mari, după ce Guvernul a operat, pe 31 mai, modificări în legea sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar. Miniștrii vor primi lunar 50.000 de lei, aproape de două ori mai mult ca în prezent, aceasta fiind a doua majorare a lefurilor lor din acest an.
Inițiativa a fost criticată, la ședința Guvernului din 31 mai, de guvernatoarea Găgăuziei, Irina Vlah, care a întrebat dacă este normal ca un bătrân să primească o pensie de 2.500 de lei, iar un ministru să aibă un salariu de 50.000 de lei. În replică, premierul Dorin Recean a spus că, la următoarea rectificare a bugetului de stat, din iulie, se vor găsi bani pentru creșterea salariilor și pentru alte categorii de angajați din sectorul public.
Total
0
Shares
Total
0
Share