Liderii PROIMOBIL, despre adoptarea legii privind tranzacțiile imobiliare: ”Așteptările sunt optimiste!”

Parlamentul Republicii Moldova a adoptat recent Legea privind tranzacțiile imobiliare prin transfer între două persoane fizice. Această lege va facilita semnificativ achiziționarea de imobile în țară, oferind mai multe opțiuni și flexibilitate atât cumpărătorilor, cât și vânzătorilor.

Vlad Musteață, director PROIMOBIL, a declarat că așteptările sunt optimiste, deoarece mulți oameni, în special cei care primesc transferuri de peste hotare de la rude, vor profita de această oportunitate pentru a achiziționa un imobil anul acesta.

Suma minimă pentru a beneficia de transferul imobilului este de 100 de salarii medii pe economie, echivalentul a 1 170 000 de lei la momentul actual.

Eugeniu Țurcan, director de vânzări PROIMOBIL, consideră că această lege va impulsiona piața și va determina tot mai mulți cumpărători să apeleze la serviciile unei agenții imobiliare profesioniste.

În prezent, piața imobiliară din Moldova se caracterizează printr-un număr mic de oferte și o cerere în creștere, ceea ce creează un context favorabil pentru vânzători.

Vlad Musteață a subliniat că cererea pentru apartamente este mare, dar oferta este insuficientă. Mulți proprietari nu doresc să vândă, deoarece au achiziționat apartamente cu o rată a dobânzii avantajoasă și nu se grăbesc să le cedeze.

Eugeniu Țurcan a recomandat celor care doresc să procure un apartament nou să apeleze la un agent imobiliar cât mai curând posibil, pentru a obține un preț rezonabil, având în vedere oferta limitată.

Adoptarea Legii privind tranzacțiile imobiliare prin transfer este o veste bună pentru piața imobiliară din Republica Moldova. Această lege va facilita achiziționarea de imobile și va contribui la creșterea cererii și a ofertei.

Total
0
Shares
Total
0
Share