Liderul Blocului politic „Ș.O.R”, Ilan Șor, le va oferi ajutor financiar agricultorilor din raioanele Orhei, Taraclia și UTA Găgăuzia

Coordonatorul Blocului politic „Ș.O.R”, Ilan Șor, le va oferi, în timpul apropiat, ajutor financiar agricultorilor din raioanele Orhei, Taraclia și UTA Găgăuzia. Vorbim despre suma de 22 de milioane de lei – suport care le va permite să facă față datoriilor și îi va ajuta să-și continue activitatea agricolă. De asemenea, în decurs de o lună, vor fi identificate soluțiile pentru salvarea ramurii agricole de la faliment. Despre aceasta a relatat politicianul pe pagina personală de Facebook.

„În cadrul unei întâlniri în format online, i-am anunțat pe agricultorii din raioanele Orhei, Taraclia și UTA Găgăuzia că fostul ministru al Economiei, Octavian Calmâc, împreună cu echipa lui de experți, a elaborat un mecanism de suport pentru susținerea agriculturii. Pentru realizarea acestuia, noi am identificat resursele financiare necesare. Este vorba despre 22 de milioane de lei. Pentru început, noi compensăm 1 leu pentru 1 kilogram de grâu și semințe de floarea-soarelui păstrat în depozite și vom oferi compensații pentru fiecare hectar prelucrat și semănat cu culturi cerealiere, în continuare vom propune compensații pentru volumul produselor agricole și compensații pentru păstrarea fructelor și legumelor în depozitele frigorifice”, a menționat Ilan Șor.

De asemenea, politicanul a dat asigurări că de suport financiar vor benefica agricultorii din întreaga țară.

„Pentru că agricultorii din întreaga țară așteaptă ajutor real, împreună cu echipa mea, suntem în căutarea soluțiilor pentru a extinde suportul financiar pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Este vorba despre câteva sute de milioane de lei, atât de necesari acum pentru a salva întreaga ramură agricolă. În decurs de o lună, vom avea un răspuns pozitiv și pentru fermierii din toate zonele țării”, a subliniat Ilan Șor.

Coordonatorul Blocului politic „Ș.O.R” acuză regimul Sandu-PAS de faptul că vrea să distrugă intenționat producătorii agricoli și ramura agricolă, pentru a face loc corporațiilor internaționale pe piața din Republica Moldova.

„Eu am înțeles că regimul antipopular Sandu-PAS are misiunea să falimenteze toți producătorii autohtoni, în special pe fermieri, pentru ca marile corporații internaționale să poată intra pe piața moldovenească și să se folosească de resursele noastre. Eu și echipa mea însă le-am dejucat planul, nu le vom permite să ne distrugă agricultura și să-i falimenteze pe agricultori”, a atenționat Ilan Șor.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share