Alte știri

Liderul Ceceniei, Ramzan Kadyrov este bănuit că a ordonat asasinarea în Austria a unui alt disident cecen

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un disident cecen, în vârstă de 43 de ani, critic al liderului cecen Ramzan Kadyrov, a fost împuşcat mortal în oraşul austriac Gerasdorf, sâmbătă pe 4 iulie, trabsnite Telegraph,md, cu referire la TVR

Cotidianul austriac OE24 scrie că un bărbat a fost ucis prin împuşcare, sâmbătă, în apropierea unui centru comercial din localitatea Gerasdorf, aflată la 20 km de Viena. Poliţia austriacă a stabilit că disidentul cecen era solicitat de azil politic în Austria, scrie Defenseromania.ro.

Postul de radio austriac ORF a precizat că doi cetăţeni ruşi de origine cecenă, în vârstă de 47 şi 37 de ani, au fost arestaţi în cadrul investigaţiei.

Un suspect, care a fost identificat la scurt timp de autorităţile austriece ca cetăţean rus, a fost reţinut câteva ore mai târziu, la aproximativ 200 de kilometri de Linz. Pe 5 iulie, poliţia austriacă, a arestat un alt bărbat despre care credea că este un simplu martor. După ce l-a interogat pe bărbat, poliţia a dispus reţinerea lui în calitate de suspect.

Potrivit publicaţiei NOE.orf.at, care citează surse din diaspora cecenă din Europa, omul ucis este un blogger originar din Cecenia, pe numele său Mamihan Umarov. Acesta ar fi criticat, în repetate rânduri, activitatea politică a liderului cecen Ramzan Kadyrov.

Potrivit RFE/RL, Umarov era cunoscut ca fiind fost mercenar şi fost angajat al Serviciului de Securitate din Republica Cecenă Ichkeria – guvernul separatist şi nerecunoscut al Ceceniei, care luptă pentru independenţa Ceceniei faţă de Federaţia Rusă. Umarov deţinea un canal de YouTube cu numele ’’Anzor from Vienna’’ unde de mai multe ori a vorbit despre implicarea serviciilor speciale ruse în tentative de asasinat împotriva disidenţilor politici şi a foştilor separatişti ceceni din Ichkeria, aflaţi Europa.

Citește și: Tesla a depășit Toyota și a devenit cea mai valoroasă companie auto din lume

loading...

Comments are closed.