Externe

Liderul nord-coreean consideră întâlnirea sa cu Trump una istorică și o șansă de a crea un viitor frumos și pașnic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a apreciat că întâlnirea prevăzută cu preşedintele Donald Trump este o şansă „istorică”, în cursul discuţiilor cu secretarul de stat american, Mike Pompeo, aflat în vizită la Phenian, a informat joi agenţia oficială de presă KCNA, citată de AFP.

Kim Jong Un a spus că summitul cu preşedintele Statelor Unite va fi „o întâlnire istorică” şi „un prim pas excelent”. El a adăugat că va ajuta la ameliorarea situaţiei din Peninsula Coreeană şi la „edificarea unui frumos viitor”, a adăugat KCNA.

Este pentru prima dată când Kim Jong Un s-a referit în public la întâlnirea cu Donald Trump, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.

Mike Pompeo a vizitat Coreea de Nord pentru a discuta despre modalităţile acestui summit extrem de sensibil între Donald Trump şi Kim Jong Un care urmează să aibă loc peste câteva săptămâni şi pentru a se asigura de eliberarea celor trei americani din Coreea de Nord.

Liderul de la Phenian a declarat ca le-a acordat „amnistia” celor trei bărbaţi care „erau închişi în Coreea de Nord pentru activităţile” împotriva acestei ţări, potrivit agenţiei KCNA.

Această evoluţie a situaţiei este văzută ca un succes diplomatic pentru Washington şi elimină ultimul obstacol major din calea organizării summitului dintre Donald Trump şi Kim Jong Un.

loading...

Comments are closed.