Liderul PPEM, Iurie Leancă, salută propunerea PDM de a include integrarea europeană în Constituția Moldovei

Liderul PPEM Iurie Leancă, salută propunerea PDM de a include integrarea europeană în Constituția Moldovei, alegeri 2019, alegeri parlamentare, alegeri moldova, alegeri 24 februarie, alegeri pe sistem mixt, circumscriptii electorale, candidati independenti, parlamentarele 2019, alegeri libere, alegeri corecte

Liderul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leancă, salut consencvența colegilor din Partidul Democrat, care s-au angajat să asigure ireversibilitatea parcursului european prin reliefarea acestui vector de modernizare în Constituția Republicii Moldova.

“Urmează o decizie istorică importantă și sper să avem o majoritate covărșitoare în Parlament pentru acest demers comun, iar declarațiile de astăzi ale speakerului Andrian Candu vin doar să confirme că acest moment se apropie cu pași rapizi”, a scris Leancă pe Facebook.

De asemenea, liderul PPEM consideră că ar fi un moment extrem de oportun și pentru modificarea Articolului 13 din Constituție privind oficializarea finală a limbii române, inițiativă pentru care Grupul PPE a semnat in corpore.

Menționăm că fracțiunea PDM din Parlament a venit cu o proiect de lege prinvind includerea vectorului de integrare europeană în Leagea Supremă a statului, în așa fel ca indiferent ce partide vor veni la putere în viitor să respecte acest vector geopolitic. Propunerea PDM a fost refuzată atât de către deputații din PSRM cât și de cei din PCRM. Iar deputații din PLDM și cei din PL au spus că vor vota această lege doar cu unele condiții.

Pentru a fi modificată Constituția RM este necesar 2/3 din voturile tuturor deputaților, adică 67 de voturi.

LIVE Ședința Parlamentului Republicii Moldova din 27 iulie 2018, pdm, andrian candu, vlad plahotniuc, partidul democrat 

Total
0
Shares
Total
0
Share