Lilia Burakovski: Propun Procuraturii Anticorupție să se mute în clădirea Hotelului Național. Clădirea corespunde activității lor

În Chișinău încă nu s-a votat bugetul. În emisiunea “Primăria Alternativă”, moderatorii au discutat cu jurnaliștii invitați Lilia Burakovski și Iulia Budeci despre cui anume îi lipsește din voința politică și de ce primăria nu își îndeplinește bugetul preliminar.
În special, moderatorul emisiunii, Leo Ogarev, este nedumerit de abuzurile funcționarilor primăriei, când aceștia lucrează pe baza unui buget provizoriu și ar trebeu să-l respecte. O cantitate imensă de încălcări, la care toți își acoperă ochii.
“Găsiți-le o clădire pentru Procuratura Anticorupție în care să se mute. Ei nu aveau destulă hârtie, li s-a dat. Acum au suficientă. Apoi nu aveau destul cadre. Li s-au dat. Acum le lipsește o clădire în care să se mute cu aceată hârtie și cadre. Când li se va aloca o clădire, vom afla ce altceva le mai lipsește. Eu le-aș sugera să se mute în hotelul Național, care în exterior corespunde calității activității lor. Acolo unde vedem cazuri de furt de miliarde, Landromat, același Național și altele. Acesta reflectă complet volumul muncii desfășurate”, a spus Lilia Burakovski.

În legătură cu motivul pentru care bugetul lipsește de atâta timp, ambele invitate au fost de acord că consilierii municipali pur și simplu nu s-au înțeles între ei. Mai suspectează că primarul minte când spune că nu există voință politică de a aproba bugetul, în timp ce 20 de persoane din partidul său sunt reprezentate în consiliul municipal.

De asemenea, au remarcat că nevotarea bugetului are și avantajele sale.
“Când bugetul este aprobat, atunci trebuie să acționăm în limitele bugetului adoptat. Dar când nu este aprobat, există spații pentru anumite derapaje. Și nu trebuie să vii la consiliul municipal să aprobăm rectificările. Poate că nu este chiar necesar? În cele din urmă, salariile sunt plătite, pavajul se pune, iar lalelele înfloresc”, a comentat Burakovski.

Total
0
Shares
Total
0
Share