Lilian Carp, candidatul PAS: „O Primărie plină de datorii, asta ne lasă fostul primar moștenire după acest mandat”

La final de campanie electorală, echipa PAS au inițiat discuția despre datoriile pe care le are Primăria Municipiului Chișinău. Astfel, majoritatea proiectelor „cosmetice”, implementate de autoritatea publică au fost realizate din bani luați în credit de la băncile comerciale. Totodată, Lilian Carp a vorbit cu profesorii din cadrul Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice , dar și cei de la Liceul Teoretic “Petru Zadnipru” despre orașul nostru, despre prezent și perspectivele pe care le văd în viitor.
 
Majoritatea proiectelor care au fost implementate în capitală au fost din banii oamenilor, iar acest fapt a fost ascuns. Începând cu anul 2019, Primăria s-a înecat tot mai mult în datorii, utilizând banii oamenilor pentru proiectele implementate în municipiu. Actualul primar a îndeplinit doar 13% din angajamentele sale electorale la început de mandat, însă chiar și acestea au fost pline de minciuni.
 
Suma totală a împrumuturilor este de 1,77 miliarde de lei, iar dobânda pentru anul 2023, pe care o plătesc chișinăuienii este de 100 milioane de lei. Începând cu următorul an, dobânda va crește până la 200 de milioane de lei. O astfel de sumă ar putea fi investită în dezvoltarea infrastructurii și a mobilității urbane, repararea curților de bloc și a trotuarelor. Însă, până acum, oamenii au fost nevoiți să arunce acești bani pentru dobândă.
 
„Până în 2019, Primăria nu avea credite la băncile din Moldova. Toate aceste „frumuseți” pe care le vedem noi astăzi sunt mai scumpe de două ori, pentru că noi, cetățenii, plătim și creditul, și dobânda – un preț cam mare pentru concerte și PR din banii noștri”, a punctat Lilian Carp în cadrul unei conferințe de presă.
 
În loc să se investească în cultură, medicină, învățământ, bugetele municipale merg în proiecte cu impact de moment, realizate în termeni mici, cu sume mari și pentru o perioadă scurtă. Oamenii din aceste domenii își doresc mai mult confort în oraș, dar și perspectivă pentru o viață mai calitativă, servicii sociale, transport și infrastructură. Lilian Carp își propune să creeze un Salon Municipal de Artă Contemporană, dar și un Muzeu al Chișinăului în Casa Hertza.
 
“Pe 5 noiembrie vino la vot împreună cu familia și prietenii, votează echipa PAS și Lilian Carp Primar General”, este îndemnul echipei PAS.

Total
0
Shares
Total
0
Share