Lilian Carp, traseist politic, fost șef de cabinet al lui Dorin Chirtoacă, este candidatul PAS la funcția de primar general al Chișinăului

 

Corectând: Lilian Carp, fost membru al Partidului Liberal și ulterior trecut la Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), fost angajat între anii 2009 și 2014 în calitate de șef al Cabinetului primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, este candidatul PAS la funcția de primar general al Chișinăului, informează telegraph.md cu referire la comunicatul de presă al PAS.

”Echipa PAS Chișinău s-a întrunit pe 11 iunie în cadrul Convenției Organizației Teritoriale Chișinău pentru a stabili potențialii candidați pentru primăria municipiului și primăriile din suburbii. Prin votul secret al membrilor organizației, deputatul Lilian Carp, vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, a fost desemnat candidat PAS pentru primăria municipiului Chișinău.

Lilian Carp este istoric, lector universitar și are experiența administrativă necesară pentru a moderniza Chișinăul. Acesta cunoaște problemele municipiului în detaliu, în perioada 2009 – 2014 activând în calitate de șef al cabinetului primarului general şi membru al Consiliului de Administraţie al întreprinderii municipale „Apă-Canal Chişinău”.

Din 2014, Lilian Carp deține funcția de deputat participând activ în lupta împotriva regimului oligarhic, contribuind la integrarea europeană a Republicii Moldova și consolidarea democrației. Din 2021 deține funcția de președinte al Comisiei parlamentare pentru securitate națională, apărare și ordine publică, fiind responsabil de promovarea cadrului legislativ necesar pentru protejarea independenței și securității Republicii Moldova.

Viitoarele alegeri municipale vor determina dacă Chișinăul va contribui la susținerea parcursului european al țării și va păși pe calea modernizării rapide. Chișinăul trebuie să treacă la o nouă etapă de dezvoltare. Municipiul necesită investiții serioase pentru a deveni o veritabilă capitală europeană. Intervențiile cosmetice sunt insuficiente și nu rezolvă problemele reale. Este nevoie de proiecte mari pentru modernizarea transportului public, renovarea drumurilor și podurilor, reducerea ambuteiajelor, reconstrucția curților, izolarea termică a blocurilor, crearea condițiilor de deplasare pentru persoanele cu dizabilități, prelucrarea deșeurilor, construcția de noi creșe și grădinițe.

În timp ce orașele europene se dezvoltă, Chișinăul devine tot mai aglomerat, mai poluat, cu spații verzi acaparate de construcții ilegale și cu o administrație locală coruptă. Avem nevoie de o transformare fundamentală, pe care o putem face doar cu sprijinul partenerilor europeni. Trebuie să punem temelia unor proiecte care vor transforma municipiul până în 2030 într-un oraș modern, confortabil – în care oamenii au parcuri și grădinițe lângă casă, un transport public calitativ și care vine la timp, o organizare bună a parcărilor, aer curat și curți amenajate.

Prioritatea echipei PAS pentru următoarele 2 luni va fi consultarea largă a programului electoral al candidatului Lilian Carp. Invităm toți locuitorii municipiului să participe la dezbaterile publice care vor fi organizate în cel mai scurt timp”, a transmis PAS.

Între anii 2009 – 2014, Carp a activat în calitate de șef al Cabinetului primarului general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă. Iar, în perioada 2011 – 2014, a fost consilier al raionului Strășeni. Din 2002 este lector la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport. Iar din 1998 și până în 2001, a activat în calitate de profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Total
0
Shares
Total
0
Share