Lipsă de transparență sau ceva intenționat? Guvernul ține în secret noua înțelegere cu Ucraina

Sâmbătă, 28 august curent, Guvernul anunțat că premierul Natalia Gavrilița și omologul său ucrainean, Denys Shmyhal, au semnat Protocolul cu privire la amendarea Acordului privind comerțul liber dintre Guvernul Republicii Moldova și Cabinetul de Miniștri al Ucrainei. Totuși, chiar dacă semnarea a fost anunțată oficial, documentul nu a fost publicat nici până în prezent.

Potrivit noului acord, în practică, producătorii autohtoni vor putea importa materii prime și componente originare din Ucraina pentru a le prelucra în Republica Moldova, iar ulterior le vor exporta produsul final în statele membre UE, însoțindu-l de certificatele de origine moldovenească fără taxă sau cu taxa vamală redusă, conform regimului preferențial existent.

Presa a solicitat o copie a Amendamentului la Acordul cu Ucraina, dar Guvernul nu l-a publicat nici până la această oră, dând dovadă de lipsă de transparență sau că dorește secretizarea acestuia.

Amintim că noua înțelegere dintre Moldova și Ucraina lovește direct în producătorul local de materie-primă, în special în domeniul producerii laptelui pentru procesare.

Total
0
Shares
Total
0
Share