LISTA COMPLETĂ // Ilan Șor și Evghenia Guțul au prezentat echipa Executivului Găgăuziei: “Noi oameni, noi schimbări!”

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, împreună cu Ilan Șor, au prezentat echipa Comitetului Executiv al Găgăuziei, și au anunțat prioritățile de activitate. Comitetul Executiv va avea în componența sa 21 de specialiști calificați, care au fost identificați de către o companie internațională specializată în domeniul selectării personalului în instituții de stat, în baza unui concurs riguros.

Inițiativa aparține echipei lui Ilan Șor, care depune eforturi pentru ca de conducerea Găgăuziei să se ocupe exclusiv profesioniști.

„Pentru mine este o mare onoare să lucrez cu oamenii, care au fost selectați în Comitetul Executiv. Aștept cu nerăbdare să începem să lucrăm pentru a transforma Găgăuzia într-un plai de vis. Acești oameni sunt profesioniști veritabili, cu o instruire minunată, cu o experiență de muncă valoroasă și cu deosebite calități personale”, – a menționat Evghenia Guțul.

Șefa regiunii a relatat minuțios despre prioritățile echipei, care va fi responsabilă de atragerea investițiilor și realizarea proiectelor sociale, economice și de infrastructură în UTA Găgăuzia. Echipa Evgheniei Guțul își propune să realizeze două sarcini importante: să dezvolte și să unească Găgăuzia.

„Doar unind societatea, vom reuși să obținem stabilitatea socială, economică și politică, asigurând un viitor îndestulat și prosper pentru Găgăuzia noastră. Noi construim o echipă a unității naționale, care va sluji exclusiv locuitorilor Găgăuziei, va genera schimbări pozitive și va aduce progresul în viața regiunii”, a spus Bașcanul.

Evghenia Guțul a subliniat că Republica Moldova este dezbinată politic și distrusă economic, și se află sub influența forțelor politice externe. În acest context, Bașcanul a vorbit despre importanța unirii eforturilor, pentru a rezista cu succes provocărilor și a depăși greutățile, prin care trece Găgăuzia.

„Echipa noastră va fi construită pe principii precum profesionalismul și cooperarea. Toate deciziile și acțiunile echipei vor fi absolut transparente. Noi înțelegem că ne vom confrunta cu obstacole, dar le vom face față, manifestând rezistență și hotărâre, deoarece scopul nostru este să schimbăm spre bine viața găgăuzilor și să le creăm o viață frumoasă acasă”, a afirmat șefa autonomiei.

Bașcanul a anunțat că una dintre prioritățile echipei va fi atragerea investițiilor locale și străine.

„Noi, echipa lui Ilan Șor, deja am elaborat un plan pentru atingerea acestui scop. În prezent, purtăm activ negocieri cu investitori locali și străini, și când echipa va începe să activeze, acest plan va fi implementat. Eforturile noastre vor fi direcționate spre atragerea investițiilor, bazându-ne pe trei criterii importante: diversificarea economică, dezvoltarea infrastructurii și modernizării agriculturii și, de asemenea, îmbunătățirea bunăstării sociale a populației noastre. Noi tindem să dezvoltăm industria Găgăuziei, pentru ca regiunea noastră să reușească să gestioneze eficient instabilitatea economică și provocările. În domeniul agricol, ne vom concentra pe implementarea noilor tehnologii, care vor face produsele noastre agricole rezistente la condițiile meteorologice nefavorabile. De asemenea, dezvoltarea infrastructurii rutiere va favoriza atragerea investițiilor în autonomie și va contribui la crearea locurilor noi de muncă”, – a declarat Evghenia Guțul.

Șefa autonomiei și-a exprimat încrederea că, atragerea cu succes a investițiilor va permite descoperirea potențialului Găgăuziei și asigurarea prosperității poporului găgăuz.

„Cooperarea, transparența și concentrarea pe rezultate – sunt principii care vor sta la baza lucrului nostru. Echipa noastră este pregătită pentru provocări, și cu încredere înaintăm către crearea unui viitor mai bun pentru minunata noastră Găgăuzia”, a adăugat ea.

La eveniment a vorbit Ilan Șor, care și-a exprimat bucuria de a prezenta cea mai bună echipă pentru dezvoltarea regiunii.

„Am promis că voi fi mereu alături de Evghenia Alexandrovna, și astăzi eu îmi respect cuvântul. Lucrăm împreună asupra proiectelor, destinate bunăstării Găgăuziei, și eu sunt mândru de această colaborare. Scopul nostru – să transformăm Găgăuzia într-un plai de vis autentic!”, a spus Ilan Șor.

Astfel, Comitetul executiv al Găgăuziei are o nouă echipă profesionistă. Adjuncții președintelui Comitetului au devenit Victor Petrov, deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei, Mihail Vlah, persoană publică proeminentă, și Pavel Verejanu, primarul al municipiului Orhei. În noua componență a Comitetului Executiv au intrat și conducători calificați și experimentați, care vor gestiona diferite direcții și departamente.

Iurie Cuznețov – șeful Direcției principale de afaceri a Bașcanului și al Comitetului executiv.

Larisa Cerven – șefa Departamentului principal de dezvoltare economică și turism.

Tatiana Doiceva – șefa Departamentului de finanțe.

Ivan Caraman – șeful Direcției principale construcții și infrastructură a Găgăuziei.

Anastasia Ciolac – șeful Departamentului principal de relații externe a Găgăuziei.

Maxim Mihailiuc – șeful Complexului agroindustrial.

Boris Golovin – șeful Departamentului principal de sănătate.

Natalia Cristeva – șefa Departamentului principal de educație.

Veaceslav Dragoi – șeful Departamentului tineret și sport.

Marina Semenova – șefa Direcției principale de cultură.

Sergei Avtutov – șeful Departamentului principal de administrare fiscală.

Nikolai Tomailî – șeful Departamentului de interne al Găgăuziei.

Valerii Rotari – șeful Direcției principale SIS Găgăuzia.

Irina Constantinova – directorul Centrului de cercetare din Găgăuzia.

Natalia Cojocar — directorul Agenției pentru atragerea investițiilor și promovării exporturilor Găgăuziei.

În noua componență a Comitetului Executiv, de asemenea, au intrat președinți de raioane:

Alexandr Panov – președintele raionului Comrat.

Gheorghe Marangoz – președintele raionului Ceadîr-Lunga.

Petru Ceban – președintele raionului Vulcănești.

Împreună, această echipă va lucra la implementarea proiectelor și inițiativelor, care vizează dezvoltarea Găgăuziei și îmbunătățirea vieții locuitorilor săi.

„Aceasta este o echipă de vis, care merge împreună și își sufleca mânecile pentru a realiza o revoluție economică și socială. Vom face totul pentru ca oamenii să trăiască mai bine și să aibă încredere în ziua de mâine… Sunt sigur că, acest Comitet Executiv, sub conducerea Evgheniei Guțul, cu sprijinul tuturor și al echipei noastre, va putea realiza rapid schimbări radicale, pe care atât de mult le așteaptă astăzi oamenii”, a subliniat el Ilan Șor.

El a precizat că, în Comitetul Executiv al Găgăuziei nu există numiri politice. Potrivit politicianului, în componența comitetului au intrat oameni care sunt demni de funcțiile lor, își cunosc meseria și vor face multe pentru ca, deja de mâine, să fie simțite schimbările în autonomie.

“Cu ajutorul lui Dumnezeu. La luptă, prieteni!”, a încheiat Șor.

Total
0
Shares
Total
0
Share