LITUANIA // Frontex va trimite până la o sută de specialiști pentru a lupta împotriva migrației ilegale

 

Frontex, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, va trimite până la o sută de specialiști pentru a lupta împotriva migrației ilegale în Lituania, informează Rador.ro

Ministrul lituanian al apărării, Arvydas Anusauskas, a declarat în direct la postul de radio Žinių Radijas că Agenția Frontex, Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, va trimite până la 100 de specialiști în Lituania pentru a combate migrația ilegală.

„Lituania a identificat numărul necesar de oameni și echipamente pentru a asigura paza graniței cu Belarus și a raportat acest lucru Agenției Frontex. În următoarele săptămâni, numărul personalului agenției trimis în Lituania în luna iulie va fi de până la 100 de persoane”, a declarat Arvydas Anusauskas, citat de Agenția de presă TASS. Potrivit lui Arvydas Anusauskas, Lituania se așteaptă la sosirea unor experți în domeniul migrației, traducători, consultanți cu experiență în relațiile cu migranții.

„Nu avem destui specialiști”, a adăugat ministrul. Lituania a apelat la Înaltul Comisar al ONU pentru Refugiați, Filippo Grandi, cu o solicitare de a-i acorda asistență în criza migrației.

Citește și: Hassan Rouhani: Iranul este capabil să producă uraniu îmbogăţit la nivelul de 90%

Total
0
Shares
Total
0
Share