Lituania urmează să cumpere 36 de rachete AMRAAM americane

Lituania intenţionează să cumpere din Statele Unite 36 de rachete aer-aer AIM-120C-8 AMRAAM, a anunţat Ministerul Apărării de la Vilnius, scrie Agerpres.ro

Autorităţile americane au confirmat planurile de vânzare a rachetelor şi echipamentelor aferente în valoare de 100 de milioane de dolari, care vor completa sistemele de apărare aeriană NASAMS ale republicii baltice.

Ministrul apărării lituanian, Arvydas Anusauskas, a dat asigurări că achiziţia va “îmbunătăţi capacitatea Forţelor armate lituaniene de a executa misiuni de apărare”.

Acordul privind această tranzacţie ar urma să fie semnat înainte de sfârşitul anului, a mai menţionat în comunicatul său de marţi ministerul de la Vilnius.

Achiziţia va “spori capacitatea Lituaniei de a desfăşura misiuni de autoapărare şi securitate regională, întărind totodată interoperabilitatea cu SUA şi alte state membre ale NATO”, a explicat la rândul său Agenţia americană de cooperare în domeniul apărării şi securităţii, subliniind că vânzarea rachetelor nu va modifica “echilibrul militar fundamental în regiune”.

Total
0
Shares
Total
0
Share