Litvinenco despre concluziile comisiei care a examinat invalidarea alegerilor din Chișinău:”„Se recunoaște că, la nivel de legislație, nu este absolut nicio problemă”

sergiu litvinenco, maia sandu, anularea alegerilor chisinau, primaria chisinau, alegeri primar chisinau, nastase primar, pas si nastase, comisii parlamentare, cod electoral
 

Membrul Biroului Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, susține că recomandările și concluziile comisiei parlamentare care a analizat cauzele ce au dus la invalidarea alegerilor pentru Primăria Chișinău pot fi reduse la sintagma „muntele a născut un șoarece”.

„De fapt, chiar și acest Parlament, așa cum este el, recunoaște de facto că la nivel de legislație nu există absolut nicio problemă. Iar interpretarea „perversă” a cadrului normativ (în realitate, executarea de către niște mercenari purtând mantie de judecători a unor comenzi bolnave de la dictatorul acestei țări) nu poate fi rezolvată de nicio lege. Oamenii care au admis așa ceva trebuie pur și simplu dați afară și diferiți justiției”, comentează Litvinenco.

Reprezentantul PAS afirmă că, în esență, comisia a înaintat o singură recomandare – cea de a se interzice agitația electorală în ziua premergătoare alegerilor și în ziua alegerilor.

Aici există argumente atât pro, cât și contra – problema pe care o intrevăd este cum va fi ea aplicată și dacă nu cumva ar deschide calea ca în ziua alegerilor agitația să se transforme într-o veritabilă cumpărare a voturilor prin împărțirea de hrișcă și „tușoncă”. În rest, comisia a făcut copy paste din ce a scris „Promo- LEX”, Coaliția civică pentru alegeri libere și corecte și încă o organizație de tristă faimă”, susține Sergiu Litvinenco.

Politicianul a ținut să remarce și „nostima” trimitere, în mai multe rânduri, la experiența Venezuelei în materie de anulare a alegerilor: „Să înțeleg că asta reprezintă pentru Parlamentul actual „bune practici”?”.

Menționăm că Parlamentul urmează să excludă restricția de agitație electorală în ziua tăcerii și ziua votului, cu excepția secției de votare și în raza a 100 de metri de la secția de votare.

Sursa: Ziarul Național

Total
0
Shares
Total
0
Share