Alte știri

LIVE: Procuratura Generală publică numele persoanelor care au furat banii din sistemul bancar

Pinterest LinkedIn Tumblr

Urmăriți live pe Telegraph conferința de presă organizată de Procurorul General, Eduard Harunjen, Directorul Centrului Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, Șefa Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale, Otilia Nicolai, și Adjunctul Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor.

Evenimentul are loc la sediul Procuraturii Generale.

Autoritățile au publicat, în aceste clipe, strategia de recuperare a bunurilor materiale sustrase în urma fraudei bancare de la cele trei bănci: BEM, BS și Unibank. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă de către procurorul general Eduard Harunjen.

„Astăzi putem vorbi de 200 de cauze penale instrumentate, majoritate finalizate și gata de expediere în judecată. Au fost documentate peste 200 de persoane atât cetățeni RM cât și străini și importanța fiecăruia pentru schemă. Vin cu un anunț important: tocmai în aceste clipe este publicată strategia de recuperare a mijloacelor financiare după frauda bancară. Este un document foarte detalizat de politici și perspective pe care urmează să le realizăm pentru a urmări și a recupera banii care au fost produsul fraudei. Am publicat această strategie pentru că am consideratb că publicul trebuie să cunoască toate detaliile: etapele, grupurile, căile parcurse de bani prin țări, bănci și zone”, a declarat Harunjen.

„Vreau să atrag atenția că am depus eforturi considerabile timp de 3 ani. Am ajuns la etapa când am investigat peste 90% din ce înseamnă această fraudă. Am reușit să identifice beneficiarii finali, încercăm să întreprindem acțiuni peste hotare pentru a găsi bunurile acestor persoane. Bunurile sunt înregistrate pe terțe persoane”, a declarat procurorul Adriana Bețișor.

Vedeți aici: Strategia de recuperare a bunurilor materiale sustrase în urma fraudei bancare de la cele trei bănci: BEM, BS și Unibank

 

loading...

Comments are closed.