Politic

LIVE: Se confirmă zvonurile privind remanierile în Guvernul Filip? Vlad Plahotniuc face lumină în cadrul briefingul săptămânal organizat de PDM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, susține un briefing de presă.

Surpriză de proporții la sfârșit de an. Guvernul Filip va trece printr-o remaniere serioasă de cadre, astfel că Executivul să fie preponderent tehnocrat. Anunțul a fost făcut de către liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a subliniat că modificările se fac pentru a apropia și mai mult Guvernul de oameni.

„Am constatat progrese importante și reacții evident mai pozitive ale oamenilor față de activitatea Guvernului și vreau să-l felicit în numele PDM pe domnul prim ministru – Pavel Filip pentru profesionalismul și seriozitatea de care dă dovadă.Vreau de asemenea să felicit toți membrii Guvernului pentru activitatea lor de până acum, s-au făcut eforturi importante, remarcate de către cetățeni și de partenerii de dezvoltare. Astăzi, Guvernul a ajuns la o credibilitate de patru ori mai mare în percepția cetățenilor față de ianuarie 2016, iar asta e un indicator important, dar nu suficient pentru potențialul real pe care noi îl avem ca și guvernare, și nici pentru așteptările mari ale oamenilor după atâția ani de instabilitate. Unii poate se întreabă de ce facem schimbări când Guvernul este în creștere, când lucrurile merg spre bine? Răspunsul este simplu: pentru că vrem mai mult, știm că se poate mai mult și este nevoie de mai mult”, a precizat liderul PDM.

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, remanierea vizează mai bine de jumătate din portofoliile ministeriale, în total vor fi 7 membri noi ai Guvernului, din cei 13:

„Vrem să întărim acum această practică și la nivelul miniștrilor, să punem accentul în primul rând pe profesionalism și nu pe apartenența politică. Am optat pentru întărirea caracterului tehnocrat și profesional al echipei guvernamentale. Scopul de baza privind schimbările pe care le facem în Guvern este legat de obiectivul nostru numărul unu de adaptare a activității guvernului la nevoile reale ale populației, de o schimbare de atitudine și de eficientizare a activității instituțiilor statului în raport cu cerințele cetățenilor. De aceea vom începe anul nou cu un guvern aproape integral tehnocrat, format din profesioniști”

 

loading...

Comments are closed.