Locuitorii unui oraș din Noua Zeelandă sunt sfătuiți să nu mai meargă la toaletă. Care este motivul

Un primar din Noua Zeelandă a fost nevoit să-i liniștească pe locuitorii orașului, că pot folosi în continuare toaletele din casele lor, după ce un oficial al consiliului local i-a sfătui să se abțină să își mai facă nevoile la toaletă.

Localitatea din apropiere de Wellington se confruntă cu o criză provocată de mirosul extrem de neplăcut emanat de o stație de epurare, care a devenit atât de puternic încât unor localnici li s-a făcut rău și sunt nevoiți să stea în case cu geamurile închise, potrivit The Guardian.

Compania Wellington Water, care se ocupă de stația de epurare Seaview, anunțase că face în continuare eforturi pentru a rezolva problema mirosului urât care a împuțit de luni de zile aerul din întreg orașul Lower Hutt din apropiere de Wellington.

În timpul unei ședințe a consiliului local din Hutt, primarul Campbell Barry a întrebat dacă problema mirosului urât poate fi rezolvată înainte de festivalul de muzică Juicy Fest care era programat să aibă loc la începutul lunii ianuarie (evenimentul deja a avut loc).

Un oficial al consiliului local i-a răspuns primarului Barry că locuitorii ar putea să se abțină să își mai facă nevoile la toaletă. Însă, Barry a clarificat faptul că afirmația oficialului a fost făcută în glumă și că nu este o recomandare pe care localnicii ar trebui să o urmeze. Barry a adăugat că o creștere a utilizării serviciilor de canalizare asociată cu festivalul Juicy Fest nu ar schimba cu nimic problema mirosului urât. Wellington Water și compania care administrează stația de epurare, Veolia New Zealand, au fost amendate fiecare cu peste 14.000 de dolari pentru că au permis ca mirosul neplăcut să se răspândească dincolo de perimetrul stației.

Consiliile locale au fost și ele amendate. Până la finalizarea lucrărilor de modernizare a stației de epurare, localnicii au fost avertizați că mirosul s-ar putea înrăutăți și mai mult. Unii localnici s-au plâns că mirosul neplăcut este atât de puternic încât copiii nu se pot concentra la școală, iar patronul unei firme locale a spus că angajații săi nu pot lua masa de prânz din cauza duhorii.

„Uneori am simțit că sunt aproape să vomit. Nu poți să scapi de [miros] când îți intră în casă. Se face cald, dar nu poți să deschizi geamul”, s-a plâns Kylie Hood, care face parte din grupul de Facebook „Opriți duhoarea”, format din localnici din Hutt deranjați de miros. „Ne-a tăiat răsuflarea la propriu.”

Total
0
Shares
Total
0
Share