Politic

Lovitură de imagine pentru Maia Sandu: Veaceslav Negruță a fost recunoscut vinovat de abuz de putere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, l-a recunoscut pe consilierul Maiei Sandu, Veaceslav Negruța, vinovat de abuz de putere, infracțiune săvârșită în perioada când deținea funcția de ministru al Finanțelor în Guvernul Filat. Totodată, instanța a constatat că Negruța și-a executat pedeapsa. Veaceslav Negruța a atacat la Curtea de Apel Chișinău decizia primei instanțe.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Veaceslav Negruța a fost învinuit de faptul că, în perioada anilor 2009-2013, când era ministru al Finanțelor, nu a luat decizia de a ataca la Curtea Supremă de Justiție o hotărâre judecătorească a Curţii de Apel, prin care Pantelei Sandulachi, deputat în primul Parlament și coleg de partid al lui Negruță, primea 400 de mii de euro drept despăgubiri de la stat. În consecinţă, bugetul țării a fost prejudiciat cu 400 de mii de euro, echivalentul în acea perioadă a 6,2 milioane de lei.

În prezent, consilierul prezidențial Veaceslav Negruță are și un onorariu de aproximativ 100000 mii (o sută de mii) de lei pe lună în calitatea sa de membru al Consiliului de Observatori al companiei „Moldovagaz”. Informația a fost oferită în exclusivitate pentru canalul INDEX de către surse din cadrul „Moldovagaz”.

loading...

Comments are closed.