Lucrătorii sexuali protestează mascați pe străzile din Amsterdam pentru a-și salva renumitul ”Cartier Roșu”

Sute de lucrători sexuali și locuitori din nordul și sudul Amsterdamului au manifestat împotriva unui plan al consiliului municipal de a muta prostituția din celebrul cartier roșu într-un „centru erotic” din suburbii, potrivit AFP.

Mulțimea a mărșăluit pe străzi spre Primărie, zeci de protestatari purtând măști pentru a-și ascunde identitatea, unii având pancarte pe care scria „Salvați Cartierul Roșu” și scandând „nu ne salvați pe noi, salvați-ne ferestrele”.

Până la sfârșitul anului, primăria trebuie să decidă asupra unui contract de închiriere pentru acest controversat „centru erotic”, pe care îl justifică prin necesitatea de a reduce deranjul și criminalitatea asociate cu turismul de masă și petrecăreții.

Revoltați de perspectiva de a vedea un „bordel imens” la doi pași de casele lor, locuitorii care locuiesc în apropierea celor trei posibile locații ale centrului, în nordul și sudul orașului, s-au alăturat în mod neașteptat protestului lucrătorilor sexuali, care doresc să rămână în spatele vitrinelor lor cu neon roșu, în apropierea canalelor din centrul istoric.

„De fapt, protestăm de 16 ani împotriva dispariției ferestrelor. În 2007, motivul (invocat de municipalitate) era combaterea traficului de persoane și a abuzurilor, iar acum este combaterea turismului de masă”, explică Mariska Majoor, o fostă lucrătoare sexuală care apără acest sector.

Cel mai mare bordel din Europa

În această dispută a fost implicată chiar și Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), care se opune cu vehemență faptului că două dintre locațiile propuse se află în apropierea noului său sediu din sudul Amsterdamului. Capitala olandeză, care încearcă să se debaraseze de imaginea sa de „oraș al păcatului”, a lansat, de asemenea, o campanie online pentru a-i descuraja pe tinerii europeni să organizeze petreceri de burlaci sau alte ieșiri festive în oraș.

Total
0
Shares
Total
0
Share