Politică

Ludmila Kozlovska citată din nou de procurori! Ce urmează dacă refuză să se prezinte la audieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedinta Fundaţiei „Open Dialog”, Ludmila Kozlowska, a fost chemată iarăşi la audieri la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din Moldova. Pe numele ei a fost expediată o citaţie în care este anunţată să se prezinte la Procuratură pe 15 februarie, la ora 14.00, scrie Realitatea.md. 

Kozlowska urmează să fie audiată în cadrul unui dosar pornit pentru spălarea de bani de un grup organizat, spionaj și finanţarea ilegală a partidelor politice sau a campaniilor electorale, încălcarea modului de gestionare a mijloacelor financiare ale partidelor politice sau ale fondurilor electorale. În citație se mai spune că procuratura cercetează activitatea Fundației „Open Dialogue” în Republica Moldova şi legăturile acesteia cu politicienii moldoveni.
 
Dacă Ludmila Kozlowska nu se va prezenta, procurorii ar putea cere aducerea ei la Procuratură, deoarece ea a ignorat şi prima citaţie. Ea a fost chemată la Procuratură pentru interogatoriu la 27 decembrie 2018. Kozlowska a scris atunci pe reţelele sociale că nu a primit personal citaţia şi a aflat despre ea de pe Internet.
 
Amintim că la începutul lunii octombrie, Parlamentul a creat o comisie specială de anchetă, ce a cercetat activitatea Fundației „Open Dialogue” și imixtiunii acesteia în treburile interne ale Moldovei. O parte a raportului prezentat de comisie a fost secretizat. Însă în a doua jumătate a lunii decembrie, raportul a fost desecretizat şi publicat pe site-ul Parlamentului. Preşedintele comisiei, deputatul PDM, Igor Vremea, a spus că procuratura trebuie să investigheze activitatea liderilor politici Maia Sandu şi Andrei Năstase prin prisma trădării de Patrie.
loading...

Comments are closed.