Ludmila Kozlowska recunoaște că Fundația Open Dialog a achitat deplasările Maiei Sandu la Bruxelles

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldova
 

Directorul Fundației ”Open Dialog”, Ludmila Kozlowska, recunoaște că a plătit vizitele la Buxelles ale Maiei Sandu, fapt negat inițial de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Kozlowska a confirmat ”că a plătit biletul de avion al liderei opoziției moldovene Maia Sandu pentru participare la o conferință la Bruxelles pe tema apărării drepturilor omului în R. Moldova”, scrie Hotnews.

Kozlowska, expulzată din Uniunea Europeană după ce autoritățile poloneze au acuzat-o că ar lucra în interesul Rusiei, a recunoscut și că l-a apărat pe omul de afaceri Veaceslav Platon, despre care presa a scris că are legături cu serviciile speciale de la Kremlin.

Fundația a început activitățile legate de Moldova în vara lui 2016, când a primit o solicitare de ajutor din partea familiei și avocaților lui Veaceslav Platon. Controversatul om de afaceri moldovean, condamnat între timp în R. Moldova pentru implicare în furtul miliardului, fusese reținut în Ucraina și extrădat Republicii Moldova”, mai scrie Europa Liberă.

Legăturile dintre Kozlowska și liderii opoziției de dreapta din Moldova, Maia Sandu și Andrei Năstase, au fost scoase la suprafață de către portalul de investigații zeppelin.md. Jurnaliștii au scris că fundația condusă de femeia expulzată din UE a plătit pentru mai multe deplasări ale politicienilor moldoveni, dar și a unor persoane cercetate penal, la Bruxelles, unde au fost implicați în acțiuni de denigrare a țării. Cheltuielile pentru aceste deplasări nu au fost trecute în rapoartele financiare ale PAS și PPDA, deși legea îi obligă să declare inclusiv fondurile din donații și sponsorizări.

Maia Sandu a negat inițial orice legături cu ”Open Dialog” și Ludmila Kozlowska, dar a fost nevoită, ulterior, să recunoască faptul că a mers la Bruxelles pe banii acesteia.

Total
0
Shares
Total
0
Share