Lui Vlad Plahotniuc i s-a deschis un nou dosar penal la Moscova

Fostul lider al Partidului Democrat Vladimir Plahotniuc a primit, în absența sa, o nouă învinuire, la Moscova. Acesta este acuzat că a fost implicat în livrarea unui lot de 20 de kilograme de hașiș din Maroc în Federația Rusă, scrie kommersant.ru.

Sursa citată notează că în acest episod ar fi fost implicate mai multe persoane din anturajul lui Plahotniuc. Este vorba de Mihail Nicolaev și un oarecare Popa. Astfel, în prezent, în dosarul omului de afaceri, ce ține de traficul de droguri, ar fi existat 30 de episoade.

Despre faptul că în dosarul lui Plahotniuc a apărut o nouă învinuire a confirmat pentru kommersant însăși avocata sa, Daria Konstantinova, care a refuzat să ofere mai multe detalii și a spus doar că învinuirea este una inventată.

Potrivit anchetatorilor, din Maroc, drogurile erau transportate în Spania. Acolo acestea erau ambalate de către complicii lui Plahotniuc și încărcate într-un „Range Rover Sport”, cu numere de înmatriculare moldovenești. Ulterior, substanțele narcotice ajungeau într-un garaj de pe strada Golubinskaya 11, din orașul Moscova.

În luna noiembrie 2019, magistrații Judecătoriei din raionul Tverskoi din Moscova au dispus arestarea lui Vladimir Plahotniuc în dosarul în care este învinuit de contrabandă și vânzare de droguri în proporții deosebit de mari.

La sfârșitul lunii iunie, procurorii i-au înaintat învinuirea fostului președinte al PDM și persoanei sale de încredere, Constantin Țuțu, în săvârșirea infracțiunilor prevăzute de articolul 210 al Codului Penal al Federației Ruse, dar și pentru 28 de episoade de contrabandă și vânzare ilegală de droguri în proporții deosebit de mari.

Potrivit autorității ruse, Vladimir Plahotniuc face parte dintr-o grupare internațională care se ocupa de contrabandă cu hașiș adus din Africa de Nord în statele CSI. Organizația criminală și-ar fi început activitatea în 2012, fiind condusă de Oleg Pruteanu, dar și de alte persoane originare din R. Moldova și Spania.

Citește și: Au fost anunțate candidaturile pentru fotoliile râvnite de PDM

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share