Alte știri

Luptătoarea Anastasia Nichita a obținut medalia de aur la campionatul european de lupte libere din Roma

Pinterest LinkedIn Tumblr

Luptătoarea moldoveană de stil liber, Anastasia Nichita (59 kg), a cucerit ieri seara medalia de aur la Campionatul European de juniori, care se desfăşoară la Roma (Italia), relatează MOLDPRES.

Ea şi-a asigurat titlul într-o manieră categorică în finala disputată cu Tetiana Rizsko (Ucraina). Scor final, 12-2 în favoarea luptătoarei moldovene. Asta chiar dacă a avut un start nereuşit, 0-2. La acest scor a redus cu regularitate din handicap, învingând înainte de expirarea timpului regulamentar.

Performera a învins, în acelaşi stil, şi în meciurile disputate anterior cu Natice Tekin (Turcia, 10-0), Morena De Vita (Italia, 10-0) și doar în semifinala cu Alina Kazymova (Federația Rusă) diferenţa a fost mai mică, 8-1. ”Sunt mândru de ea, de faptul că a fost intonat imnul Republicii Moldova”, a declarat pe o reţea de socializare antrenorul performerei, Tudor Cârlan, profesor la Liceul Internat Republican cu Profil Sportiv.

Anastasia Nichita este studentă la Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport, originară din Tătărești (Strășeni). Anul curent a devenit vicecampioană europeană Under-23. În palmaresul ei figurează și titlul de vicecampioană mondială de cadete.

Republica Moldova a fost reprezentată la Europene de încă o sportivă, Mariana Draguțan (53 kg). Ea a învins în primul meci disputat și a cedat în următoarea partidă.

Cea mai bună luptătoare moldoveană de stil liber este Ludmila Cristea, multiplă premiantă la Europene.

Astăzi, la Roma, a demarat turneul masculin. În concurs se vor încadra patru sportivi moldoveni: Ion Butnaru (57 kg), Nicolae Grahmez (65 kg), Vasile Diacon (70 kg) şi Adrian Grosul (79 kg). Din lot mai fac parte Leonid Colesnic (61 kg), Petru Caraseni (74 kg), Ivan Nedealco (86 kg), Gheorghe Erhan (92 kg) și Șamhan Șabrailov (120 kg).

loading...

Comments are closed.