”M-a abandonat așa cum faci cu un câine”. O femeie originară din Moldova locuiește într-un parc din Italia

Iuliana Luncas, o femeie originară din Republica Moldova de 34 de ani locuiește de o săptămână într-o grădină publică din Brandizzo, Italia. Pentru a reuși să facă față provocărilor, femeia a apelat la jurnaliștii italieni care au scris un articol despre situația incertă în care se află Iuliana și despre necesitatea ei de ajutor, scrie Zugo.md

Presa italiană face un apel la solidaritate și acțiune pentru „că povestea Iulianei nu este doar cea a unei femei în dificultate, ci este reflectarea unui sistem care uită uneori să asculte și să primească pe cei care au cea mai mare nevoie.”

Femeia a ajuns în Italia în urmă cu 8 ani, însărcinată. A locuit în Brandizzo și Sondrio, unde a lucrat până în 2022.

Potrivit sursei, „despărțirea de partenerul ei italian și de fiul ei a marcat începutul unei perioade de instabilitate. Iuliana a căutat confort și un nou început într-o altă relație dar și asta s-a terminat (prost) și a rămas singură.”

„M-a abandonat așa cum faci cu un câine.”, a spus ea.

În urma acestui eveniment, Iuliana și-a găsit refugiul la scurt timp într-o mică grădină din Brandizzo.

„Nu vreau nimic din Italia. Caut doar o casă și un loc de muncă. (…) Mi-a expirat permisul de ședere și asta mă împiedică să fac ceva…”, a spus ea.

Iuliana, potrivit sursei, a apelat în ultimele zile la o asociație care oferă asistență femeilor, dar nu a reușit să găsească o soluție pentru situația în care se află.

Presă italiană îndeamnă oamenii care doresc să ofere ajutor Iulianei și să-i ofere un acoperiș deasupra capului chiar și temporar.

Total
0
Shares
Total
0
Share