Macron, către ţările est-europene: Uniunea Europeană nu este supermarket!

psrm politica, Președintele Moldovei față în față cu Președintele Franței, dodon macron, chisinau paris,

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a somat ţările central şi est-europene să respecte normele statului de drept şi sistemul de distribuire a imigranţilor extracomunitari, reiterând că Uniunea Europeană nu este supermarket.

Aflat într-un turneu în Europa Centrală şi de Est, Emmanuel Macron a criticat din nou, într-un interviu acordat unor publicaţii din Cehia, Polonia, Slovacia şi Ungaria, situaţia din aceste ţări.

Referindu-se la reformele judiciare din Polonia, Emmanuel Macron a exprimat speranţa, conform cotidianului Liberation, că “Guvernul polonez va face gesturile necesare pentru a răspunde la preocupările Comisiei Europene şi ale statelor partenere”. Respectarea deciziilor Curţii de Justiţie a UE este echivalentă cu apartenenţa la UE”, a declarat Emmanuel Macron.

“Situaţia statului der drept în Ungaria cunoaşte o serie de evoluţii preocupante”, a subliniat Macron. “Am o relaţie bună cu premierul Viktor Orban, pe care îl respect personal şi ca prim-ministru ales de poporul ungar. Dar o Europă care sfidează diversitatea de idei şi de credinţe, independenţa justiţiei şi a presei, primirea refugiaţilor care fug de persecuţii politice – acest lucru este o trădare a ceea ce suntem”, a insistat Macron.

Total
0
Shares
Total
0
Share