MADRM a lansat o platformă de discuții despre procedura de achitare a subvențiilor pentru stimularea creditării agricultorilor

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a organizat o ședință de lucru cu reprezentanții băncilor comerciale și organizațiilor de creditare nebancară, pentru a discuta despre potențiale soluții în procedura de achitare a subvențiilor pentru stimularea creditării producătorilor agricoli.

„Băncile comerciale sunt entitățile ce acordă susținere substanțială producătorilor agricoli în activitatea lor zilnică. Prin politicile elaborate în domeniului agroindustrial, MADRM susține producătorii agricoli, inclusiv și pe segmentul stimulării creditării producătorilor agricoli de către băncile comerciale şi organizații de creditare nebancară, prin acordarea subvențiilor. Printr-o comunicare și colaborare eficientă, precum și prin asigurarea accesului producătorilor agricoli la resurse financiare putem contribui la creşterea productivităţii şi competitivităţii agriculturii din țara noastră. În discuțiile de astăzi, ne propunem să formulăm propuneri concrete privind elaborarea mecanismului de punere în aplicare a prevederilor Legii nr. 44/2021 din 26.03.2021 (inițiativă legislativă), prin care art. 33 din Legea nr. 276/2016 cu privire la principiile de subvenționare în dezvoltarea agriculturii și mediului rural, a fost completat cu un aliniat nou. În acest context, noile condiții de reglementare privind subvenționarea creditelor acordate producătorilor agricoli, impun ca mijloacele financiare să fie virate direct băncilor sau organizaților de creditare nebancară, fără ca agricultorii să sustragă mijloacele financiare din rulaj pentru achitarea ratelor și să depună dosarele la Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA)”, a declarat ministrul MADRM, Ion Perju.

Oficialul a subliniat că, în temeiul discuțiilor și deciziilor formulate în cadrul ședinței, urmează a fi informat Guvernul.

Total
0
Shares
Total
0
Share