Maduro candidează pentru al treilea mandat de președinte al Venezuelei, deși alegerile trecute nu au fost recunoscute de peste 60 de țări

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, aflat din 2013 la conducerea statului sud-american şi a cărui realegere în 2018 nu a fost recunoscută de peste 60 de ţări, a fost desemnat luni candidatul partidului său la alegerile prezidenţiale prevăzute pentru 28 iulie, scrie Agerpres.ro

”Baza PSUV a decis că Nicolas Maduro este candidatul la preşedinţie, au participat 4.240.032 persoane”, a indicat Diosdado Cabello, vicepreşedintele Partidului Socialist din Venezuela, pe reţeaua X.

Oficializarea candidaturii lui Maduro (61 de ani) era aşteptată după ce autoritatea electorală venezueleană (CNE) a anunţat, săptămâna trecută, data alegerilor prezidenţiale după discuţii cu opoziţia sub egida unor ţări observatoare, printre care Norvegia.

Scrutinul se va desfăşura pe 28 iulie, data naşterii fostului preşedinte Hugo Chavez (1999-2013), al cărui succesor este Nicolas Maduro, care îi moşteneşte doctrina, intitulată ‘chavism’.

Candidaturile vor putea fi depuse oficial în perioada 21-25 martie. Campania electorală se va desfăşura între 4 şi 25 iulie.

În ultimele săptămâni, Nicolas Maduro şi-a înmulţit apariţiile publice. Numele candidatului opoziţiei rămâne pentru moment necunoscut, în pofida victoriei Mariei Corina Machado în alegerile primare din octombrie, cu peste două milioane de voturi şi 92% din sufragii.

Curtea Supremă, acuzată că execută ordinele puterii, a confirmat în 26 ianuarie că Machado nu este eligibilă întrucât ea a susţinut sancţiunile americane contra Venezuelei.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share